Rondje langs de baan #4

written by info@skeelerstaphorst.nl 5 juli 2022

Onze leden zijn in binnen- en buitenland actief tijdens trainingen en wedstrijden. Een maandelijkse update waarin een rondje langs de baan wordt gemaakt en alle nieuwtjes worden besproken! 

Stouwdam Competitie 

Op 4 juni werd er gereden in Genemuiden. Winst was er daar voor Tim Nijboer, Laura Hengsteboer, Myrthe Kooiker en Rosa-Lynn Compagner. Caitlin de Groot (ondanks val), Lieke Nijboer, Naut Kuiper en Esmee Smit werden tweede. Sofie Spijker werd 7e, Gideon Westhoff 4e, Vera Nijboer 6e, Maylinn Roo 17e, Kim Kuiper 19e, Maud Brakke 20e, Maud Bosman 25e, Vivian Roo 10e, Sophie Kooiker 12e, Tamar Dubbink 13e, Ilana Hokse 14e en David Westhoff 4e.  

Reggeborgh Marathon Competitie 

Op 3 juni reden de landelijke marathontoppers in Nijelamer. In een (door Belgen geregeerde) wedstrijd werd Ronald Haasjes 3e. Kevin van der Horst werd 4e, Christian Haasjes 6e, Marthijn Mulder 11e, Jurrian Haasjes 24e, Dennie Kwant 26e, Joël Haasjes 27e en Joan Bloemert 30e. 

Reggeborgh Marathon Vierdaagse 

Van 15 tot 18 juni stond de Marathon Vierdaagse op het programma. Op woensdag werd er gereden in het centrum van Heerde, op donderdag op de baan in Heerde, op vrijdag in het centrum van Rijssen en op zaterdag rondom onze eigen Tippe.  

Bij de dames reed Marieke Kroes op woensdag (20e) en op zaterdag (21e), waarmee ze 33e werd in het eindklassement. Bij de heren werden de volgende uitslagen gereden: 

Kevin eindklassement 8e; 7e op woensdag, 10e op donderdag, 10e op vrijdag en 8e op zaterdag  

Ronald eindklassement 10e; 8e op woensdag, 21e op donderdag, 5e op vrijdag en 11e op zaterdag 

Christian eindklassement 11e; 27e op woensdag, 7e op donderdag, 7e op vrijdag en 10e op zaterdag 

Jordy eindklassement 14e; 4e op woensdag, 8e op vrijdag 

Joël Haasjes eindklassement 25e; 24e op woensdag, 30e op donderdag, 18e op vrijdag en 18e op zaterdag 

Jurrian Haasjes eindklassement 28e; 29e op woensdag, 33e op donderdag en 16e op zaterdag 

Remon Vos eindklassement 32e; 25e op woensdag, 19e op donderdag, 25e op vrijdag en 21e op zaterdag 

Marthijn Mulder eindklassement 35e; 30e op woensdag, 35e op donderdag en 30e op vrijdag 

Dennie Kwant eindklassement 45e; 22e op woensdag en 34e op donderdag 

Joan Bloemert 37e op donderdag 

Dylan Tippe eindklassement 46e; 36e op donderdag 

In zowel Heerde als Staphorst werd ook nog 100m gesprint. In Heerde was er een 2e plaats bij de kadetten/junioren meisjes voor Caitlin de Groot in 12.482. Rémon Kwant reed daar alleen de voorronde en finishte deze in 10.662. Op de 100m in Staphorst werd Caitlin 13e, in 12.628, Marieke Kroes werd 17e in 13.345.

In Staphorst stond er rondom de finale van de vierdaagse een jeugdwedstrijd gepland. Ook hieraan deden meerdere jeugdleden mee en wisten ze het podium te halen. Vera Nijboer werd 2e, Marlon van Oosten 3e, Dylan Tippe 4e en Caitlin de Groot 5e.

Free Wheel Inline Cup 

Op 29 juni reden de marathonmannen en –vrouwen weer een regionale wedstrijd in Losser. Jurrian Haasjes pakte de winst bij de heren 2, zijn kleine broertje Joël werd 2e, Dennie Kwant werd 3e. Joan Bloemert werd 6e, Marthijn Mulder 7e en Dylan Tippe 10e. Caitlin de Groot werd bij de dames 2 4e. 

KNSB Baan Competitie 

Op 9 en 10 juni werd de KNSB Baan Competitie voortgezet in Haulerwijk en Wolvega. Op vrijdagavond in Haulerwijk werd Christian Haasjes 4e op de 1000m, Marthijn Mulder 20e. Op de afvalkoers kwamen beide heren nog beter uit de verf, winst was er voor Marthijn, Christian werd 3e. Ook Jurrian reed deze afvalkoers mee, hij werd 8e.  

Op de zaterdag in Wolvega werd Rosa-Lynn Compagner 4e in het dagklassement bij de kadetten meisjes. Met een 3e plaats op de 100m, een 5e plaats op de one lap en een 9e plaats op de puntenkoers wist Rosa-Lynn het podium net niet te halen. 
Cailtin de Groot werd in de daguitslag 5e bij de junioren B meisjes, door een 4e plaats op de 100m, een 6e plaats op de one lap en een 14e plaats op de puntenkoers. Dylan Tippe werd 15e in het dagklassement, met een 16e plaats op de 100m, een 18e plaats op de one lap en een 15e plaats op de puntenkoers.  

Bij de senioren heren in Wolvega wist Ronald Haasjes te winnen. Zijn broertje Christian werd 3e, Marthijn Mulder werd 5e en Jurrian Haasjes werd 10e.  

Plameco Sprint Cup deel 2 

Op 1 juni werd er weer gesprint om de Plameco Sprint Cup. Wederom maar liefst 100 deelnemers aan de start. De uitslagen zijn hier te vinden.  

Oomscup Engewormer 

Jurrian Haasjes wist op 2 juli de Oomssport Skeelercup-marathon in Engewormer te winnen! In de polder tussen Purmerend en Zaandam was Jurrian zijn tegenstanders net te snel af.  

Met de nationale selectie naar L’Aquila 

Rémon Kwant mocht in het eerste weekend van juli met de nationale selectie naar de baan waar later dit jaar de Europese Kampioenschappen worden gehouden. Ondanks rugklachten werd Rémon op de 500m 6e in dit internationale veld.  

B&K Competitie 

Op 1 juni werd de tweede wedstrijd van de B&K Metselwerken Competitie verreden in Oldebroek. Naut Kuiper werd bij de jongens pupillen 3 2e, Kim Kuiper bij de meisjes pupillen 1 11e.  

Gerelateerde berichten