Stouwdam & Reggeborgh Marathon Staphorst

written by info@skeelerstaphorst.nl 3 juni 2023

3 juni 2023, 12.30 uur. Langzaamaan vult het binnenterrein van Evenemententerrein de Tippe zich met skeeleraars afkomstig uit de regio Oost. Van Nijeveen tot aan Hengelo, allemaal zijn ze naar Staphorst gekomen voor de vijfde wedstrijd om de Stouwdam Competitie. Het is een speciale wedstrijd, want er wordt niet gereden op een baan maar op het marathonparcours van 815 meter. Maar liefst 45 rijders van de Skeelervereniging Staphorst aan de start, die zich allemaal aan het thuispubliek wilden tonen.

Alle foto’s zijn van Jannes Wolff, meer foto’s zijn hier te vinden. Daarnaast maakte ook Jan Timmerman foto’s, die staan hier en de foto’s van Harmen van Oosten staan hier.

Individueel zet iedere rijder een tijd neer op de 100 meter. Aan de hand van deze tijden worden er verschillende finales gevormd, waarin rijders strijden voor de notering. Dit wil dus niet betekenen dat degene met de snelste 100m tijd in de kwalificatie ook wint. Door iedere rijder werd er dan ook hard gesprint voor de notering. Op deze afstand mooie ereplaatsen voor Leon Troost (HP2, 4e), Julliët Mulder (DP1, 7e), Marlize Haasjes (DP1, 8e), Daan van der Sluis (HP1, 2e), Tygo van der Sluis (HP1, 6e) en Isabeau Slager (DKA, 10e).

Daarna volgde er een langere afstand (marathon) over een aantal rondes. Hierin werden positionering, uithoudingsvermogen en tactiek belangrijk en kwamen de echte kilometervreters naar boven. Knappe prestaties op deze lange afstand van onze pupillen 2 meisjes, die een echte clean sweep wisten te realiseren (1e Ilana Hokse, 2e Tamar Dubbink, 3e Laura Hengsteboer). Ook Naut Kuiper (HP2, 5e), Lieke Nijboer (DP1, 6e), Kim Kuiper (DP1, 10e), Nikki Krist (DP2, 19e) en Maud Brakke (DKA, 5e) lieten zien deze langere afstand zeer goed te beheersen.

In het dagklassement mochten er natuurlijk ook clubleden het podium opklimmen. Bij de pupillen 3 meisjes was er een tweede plaats voor Robin Dubbink en een derde plaats voor Brechtje Prins. Bij dezelfde leeftijdscategorie voor jongens was het gehele podium voor de skeeleraars van Staphorst, met winst voor Tim Nijboer, Dejan de Groot op plaats twee en Joah Makkinga op plaats drie. Tamar Dubbink wist tweede te worden bij de pupillen 2 meisjes, Liam Makkinga won bij de pupillen 2 jongens. Gideon Westhoff werd derde bij de pupillen 1 jongens en Rosa-Lynn Compagner won bij de junioren meisjes.

Alle overige uitslagen: Pupillen 2 meisjes: 4. Ilana Hokse, 6. Laura Hengsteboer, 7. Sophie Kooiker, 13. Elle-Noor Mulder, 14. Esmee Smit, 18. Veerle Boldewijn, 21. Elisa Dons, 22. Nikki Krist, 23. Jildou Prins, 24. Lisa Bouwhuis, 25. Danielle Brinkman. Pupillen 2 jongens: 4. Leon Troost, 5. Naut Kuiper, 8. David Westhoff. Pupillen 1 meisjes: 5. Myrthe Kooiker, 7. Marlize Haasjes, 9. Lieke Nijboer, 12. Julliët Mulder, 13. Laura Prins, 14. Kim Kuiper, 18. Rhodé Westhoff, 20. Elyse Kloosterman, 24. Maud Bosman, 29. Sanne Hulst, 31. Vivian Roo. Pupillen 1 jongens: 4. Daan van der Sluis, 8. Tygo van der Sluis. Kadetten meisjes: 6. Marlon van Oosten, 8. Maud Brakke, 11. Vera Nijboer, 13. Isabeau Slager, 17. Anna Bouwhuis, 18. Linde Prins, 20. Maylinn Roo, 23. Yara Makkinga, 24. Femke van Beuzekom.

Na al dit jeugdige geweld was het om 16.30 uur aan de dames om het publiek van spektakel te voorzien. Met Rosa-Lynn Compagner en Marieke Kroes aan de start stonden er tussen de landelijke dames twee plaatselijke toppers. Rosa-Lynn stapte helaas eerder uit, Marieke finishte op plek 28. Winst in de wedstrijd ging naar Europees Kampioen Lianne van Loon, die in de sprint Marijke Groenewoud versloeg. Fleur Veen mocht het podium beklimmen op de derde plaats.

Om 18.00 uur een Staphorster achttal aan de start bij de heren. Dennie Kwant, Joël Haasjes, Remon Vos, Ronald Haasjes, Kevin van der Horst, Joan Bloemert, Christian Haasjes en Marthijn Mulder wilden allemaal voor het thuispubliek de winst pakken. Het werd een koers met veel aanvallen, waardoor er uiteindelijk 8 personen overbleven die sprintten voor de winst. Kevin van der Horst was hierin de beste Staphorster, hij finishte als derde. Christian werd 5e, Remon 7e, Ronald 8e, Marthijn 11e, Dennie 18e, Joël 19e en Joan 24e. De winst ging naar Bart Hoolwerf, hij versloeg Luc ter Haar en dus Kevin van der Horst.

Als vereniging mogen we terugkijken op een zeer geslaagde dag. Stralend weer, fantastische wedstrijden en zeer goede prestaties van de rijders van onze vereniging. Wij danken de jury, rijders en alle vrijwilligers voor het mede mogelijk maken van deze dag!

Gerelateerde berichten