Remon Vos wint 30ste marathon in Staphorst

written by info@skeelerstaphorst.nl 10 juli 2017

Zaterdag werd voor de 30ste keer een skeelermarathon rondom de Tippe georganiseerd en deze jubileum wedstrijd kreeg een extra feestelijk tintje met een Staphorster winnaar! Remon Vos gaat de boeken in als de 30ste winnaar van de KNSB Marathon Cup in Staphorst.

De dames gingen om 17.00 uur van start, zij reden een wedstrijd over 30 ronden. De snelste dame in Staphorst was Beau Wagemaker uit Hoogkarspel, als 2e finishte Margo van der Merwe uit Wolvega en de derde plaats bij de dames was voor Danielle Ootes uit Purmerend. Daphne Hendriks belande net naast het podium met haar vierde plaats, Gabrielle Beens werd 15e en Marieke Kroes finishte als 22e.

De A en B rijders gingen gezamenlijk op het startschot van de burgemeester van start.Er ontstond een kopgroep van 5 rijders bestaande uit vier A-rijders en één Belofte.Zij wisten uit de greep van het peloton te blijven, bij de Beloften ging de winst naar Stefan Wolffenbuttel uit Nigtevecht en Marthijn Mulder uit Staphorst werd 2e en Rico van Damme uit Yerseke maakte het podium compleet.De overige uitslagen van onze leden bij de B rijders: Herald de Vries 7e; Joan Bloemert 9e; Thies Frankema 10e; Werner Vos 16e.

De A rijders moesten na de finish van de Beloften nog enkele ronden rijden, van de overgebleven vier koplopers werd de felle eindsprint gewonnen door Remon Vos uit Staphorst, als tweede finishte Sjaak Schipper uit Medemblik en de derde plaats was voor Macel van Ham uit Alkmaar. De overige uitslagen van onze leden bij de A Rijders: Gerwin Smit 6e; Ronald Haasjes 7e en Kevin van der Horst 8e.

Vóór de marathonwedstrijden werd de 6e  wedstrijd van de Stouwdamcompetitie gereden. Bij de jeugd waren er 93 deelnemers, zij reden reden een 100 meter en een mini marathon, die naar gelang de categorie over één of meerdere ronden ging. Alle deelnemers ontvingen een bidon, aangeboden door Hotel Waanders.

Bij de jeugd behaalden zeven rijders van ons het podium, eerste plaatsen waren er voor Rosa Lynn Compagner (Pupillen 3) en Christian Haasjes (kadetten) en tweede werden Vera Nijboer (P4) , Julia Smit (P3), Joël Haasjes (P2),Patrick van der Horst (P1) en Niek Stolhoft (junioren).

De overige uitslagen van onze leden bij de Pupillen 4: Maylinn Roo 4e, Tamara van der Horst 5e en Sanne Hulst 6e bij de Pupillen 2: Ismay Hulst 9e, Casper van der Horst 5e en Jesse Kooiker 8e, bij de Pupillen 1: Marisha Hengsteboer 9e , Marc Smit 7e en Sander Klosse 9e, bij de kadetten Marthijn Tuin 10e, bij de Junioren: Edith Bisschop 5e.