Skeelerkamp 2024

written by info@skeelerstaphorst.nl 20 juli 2024

Op vrijdagavond 19 juli was het zover, de tweede editie van het skeelerkamp stond op het punt van beginnen. Zo rond half zeven verzamelt iedereen zich op de Tippe, met soms een beetje zenuwen maar vooral erg veel zin. De bagage wordt afgegeven en in de auto’s gestopt, klaar om naar Balkbrug te worden gebracht. Ondertussen is ook ‘het tentenkamp’ al opgezet en is de locatie, Zuivelboerderij de Waard, helemaal klaar voor onze komst.

Voordat we vertrekken doen we op de Tippe nog een drietal spellen, Steen-Papier-Schaar spel, tennisballen estafette en grasrace. Er wordt enthousiast meegedaan door iedereen!

In vier groepen gaan we onderweg naar de boerderij. De eerste groep skeelert het eerste stuk en gaan vervolgens in de huifkar, terwijl de anderen de hele weg (of zelfs een omweg) nemen naar het huis van juf Lieke. Iedereen wist ondanks de warmte veilig aan te komen op de locatie, helaas wel met een kleine val van Leon, maar deze was gelukkig zonder ernstige gevolgen.

Eenmaal op de boerderij werden de bedden in orde gemaakt, stond er ranja klaar en was het tijd om even te chillen. Daarna volgde de bingo, met natuurlijk hele mooie prijsjes!

Na de bingo was het tijd voor chips, frikandellen en natuurlijk lekker spelen met skeelervrienden en -vriendinnetjes. Ineens werden de juffen vermist… Wat bleek, die hadden een suprise act ingestudeerd en zorgden daarmee voor veel plezier!

Na de haaienact kon iedereen zelf bepalen of ze naar bed gingen, rond half 1 ging het licht uit, maar écht stil werd het pas na 2 uur. Om 6 uur ’s morgens begonnen de eerste kinderen te ontwaken en om half 7 was iedereen klaar voor dag 2 van het skeelerkamp!

De spullen werden weer in de tassen gedaan en een aantal ouders maakten het ontbijt klaar. Lekkere broodjes, fruit en natuurlijk karnedrank, chocomelk, karnemelk en melk van Zuivelboerderij de Waard. Met dit voedzame ontbijt achter de kiezen was het tijd voor de grote rondleiding over de boerderij. Juf Lieke liet de koeien zien, er kon geknuffeld worden met de kittens en ook Suus en Soof kregen voldoende aandacht.

Na de rondleiding gingen de skeelers weer aan, tijd om terug te gaan naar Staphorst. De vraag die al sinds vrijdagavond rond ging was vooral ‘hoeveel kilometer is de terugweg?’. De trainers deden hier natuurlijk nog een beetje geheimzinnig over, maar de kleinsten reden 4 kilometer om daarna weer in de huifkar te stappen, de tweede groep reed 12,5 kilometer en de derde groep 15 kilometer! Ondanks de vermoeidheid in de benen werd er een rap tempo opgelegd. Met twee kleine valpartijen was ook de terugweg weer goed verlopen!

Bij de SJOS stond een verrassing te wachten, er lag een springkussen klaar! Daarnaast waren er verschillende spellen met water, werd er genoten van een lekker ijsje en werd er afgesloten met een watergevecht. Vooral de trainers moesten het ontgelden, zij gingen dan ook helemaal doorweekt richting huis.

Om 11.45 uur kwam Aannemersbedrijf Dons en Troost ons een presentje brengen. Door sponsoren zoals Dons en Troost, maar ook Klein Units en Zuivelboerderij de Waard, kunnen wij dit kamp tegen een laag tarief organiseren. De kinderen ontvingen allemaal een koeltasje, met een schrijfblokje en een pen. Een mooi aandenken aan het kamp! Dons en Troost, bedankt!

We sloten de dag af met een patatje. Ondertussen kwamen verschillende vaders en moeders al even spieken en aten een patatje mee. Om 13.00 uur was iedereen opgehaald, het terrein weer leeg en konden we terugkijken op een geslaagd skeelerkamp 2024!

Benieuwd naar meer foto’s, zie dit album!

Gerelateerde berichten