NK Baan/Weg Heerde Dag 1

written by info@skeelerstaphorst.nl 15 juni 2023

Op de eerste dag van het NK Baan/Weg in Heerde werden de one lap (sprint over één ronde) en puntenkoers gereden. Met twee debutanten bij de kadetten meisjes, een ontketende Haas bij de junioren B en twee maal de runner up bij de senioren heren was het een mooie eerste dag. 

One Lap

De sprint over één ronde op het wegparcours is een spectaculair onderdeel. Snelheid en tactiek komen samen en maken dat ook op het laatste rechte stuk nog veel mogelijk is. Marlon van Oosten en Maud Brakke (DKA) debuteerden op het NK bij de kadetten meisjes. Marlon werd 19e op de one lap, Maud reed naar plaats 28. Rosa-Lynn Compagner had een lastige start, waardoor ze zichzelf terug vond op plaats 12 (DJB). Joel Haasjes reed een sterke voorronde, waarna hij ook de kwartfinale overleefde. In de halve eindstrijd moest hij zijn concurrenten voor laten gaan, Joel werd dan ook 7e. Dylan Tippe werd in dezelfde categorie (HJB) 26e. Caitlin de Groot werd 12e bij de dames junioren A. De gebroeders Kwant reden de one lap bij de senioren. Dennie werd 16e, Remon overleefde alle voorrondes, maar moest in de finale Rick Schipper voor laten gaan, een zilveren medaille dus voor hem. 

Puntenkoers

Sprinten om punten, iedere ronde weer, dat is het recept voor de puntenkoers op de weg. De dames kadetten reden zelfs series, om uiteindelijk met 20 dames de finale te rijden. Maud en Marlon reden een goede serie, waarin Maud helaas net twee plaatsjes tekort kwam om de finale te halen, plaats 23 voor haar. Marlon reed een sterke finale, waarin ze goed van voren mee reed. Marlon finishte als 14e

Bij de junioren B meisjes een open strijd, maar liefst 10 dames met punten. Rosa-Lynn wist 3 punten te pakken, wat haar plaats 7 opleverde. Bij de junioren B jongens reden Joel en Dylan alert mee van voren. Joel kwam in de voorste groep terecht, pakte zijn moment en sprong weg. Hierdoor bouwde hij een mooie voorsprong op qua punten, waardoor hij uiteindelijk de Nederlandse titel wist te pakken. Dylan werd 15e. Caitlin werd bij de junioren A dames 14e

Bij de senioren heren was er al snel een ontsnapping van vier mannen, Ronald Haasjes en Kevin van der Horst zaten daar bij, samen met twee ploeggenoten van Ronald. Kevin kon zich tegen het overspel van de Reggeborgh mannen niet weren, hij moest zich dan ook weer af laten zakken in het (inmiddels uitgedunde) peloton. Voor Ronald bood dit kansen, hij verdeelde samen met Chrispijn Ariens veel punten, wat Ronald de zilveren medaille opleverde. Kevin werd uiteindelijk 4e, Christian was de beste rijder zonder punten op plaats 8, gevolgd door Dennie op plaats 9. Remon Vos werd 16e.

 

Foto: Glenn Wassenbergh – TimsImaging

Met 1x goud en 2x zilveren een mooie eerste dag op het wegparcours. We vervolgen het NK op de piste, 

Gerelateerde berichten