Vakantiechallenge 2022

written by info@skeelerstaphorst.nl 30 juli 2022

De vakantiechallenge van de skeelervereniging was vorig jaar een groot succes, daarom ook dit jaar weer een mooie uitdagende challenge! In de omgeving zijn op 5 plaatsen bakjes opgehangen, skeeler erheen en schrijf je naam op de lijst (pen is aanwezig)! We hebben voor twee adressen een route bedacht, voor de andere drie adressen mag je zelf een route bedenken. Vergeet je route niet vast te leggen en je route of foto’s van tijdens de route naar Marieke te sturen (06-11506993), we hebben namelijk dit jaar twee prijzen! De eerste voor alle deelnemers waarvan de naam op de lijst staat & de tweede prijs voor de leukste/mooiste/origineelste route of foto tijdens de route!

Adressen (genoemde afstanden afhankelijk van zelf-gecreëerde route) 

 • Viaductweg 1 (de Tippe) in Staphorst. Afstand (heen en terug) vanuit Staphorst is +/- 5 km – route
 • Mr. JB Kanlaan 35 in Punthorst. Afstand (heen en terug) vanaf Staphorst is +/- 14 km – route
 • Oude Rijksweg 619a in Rouveen: je moet wel eventjes over de klinkers van de welbekende ‘diek’, maar als je de route goed plant is dit adres prima te bereiken via de weggetjes door het veld! Afstand (heen en terug) vanuit Staphorst 10-15 km – “Rust punt! Met ondertussen wat kletspraat onderwerpen met jezelf of met je trainingspartner” 
 • Klaas Kloosterweg West 33b in Staphorst. Afstand (heen en terug) vanaf Staphorst is 10-15 km 
 • Hoofdweg 22 in Balkbrug: het verste adres. Afstand (heen en terug) vanuit Staphorst 20-25 km. Tip: ga op vrijdag (13-17 uur) of zaterdag (9-16 uur) en neem een kijkje in de Streekwinkel van Zuivelboerderij de Waard! 

Spelregels 

 • Per locatie zet je maximaal één keer je naam op de lijst  
 • Het is niet verplicht om alle locaties af te gaan 
 • Hoe meer locaties je hebt gehad, hoe meer kans op prijs 
 • Het kan voorkomen dat je een stukje door het gras moet om het bakje te bereiken. Het bakje staat altijd voor aan de weg dus nooit bij iemand op het erf (kan ook iets naast de oprit, in de brievenbus of in een ander hangend voorwerp zijn). Uitzondering hierop is de Tippe, daar hangt het bakje op een voor onze vereniging bekende plaats!
 • Je kunt de deksel van het bakje halen en dan het papier eruit halen, je hoeft dus niet het hele bakje eraf te halen 
 • Zorg dat je ter plekke altijd het papier + pen netjes weer opruimt voordat je weer verder skeelert. Is er iets kapot? Laat dit dan even weten aan Marieke 
 • Stuur je route en/of een originele/mooie/leuke foto van tijdens de route naar Marieke en maak kans op een extra prijs! Tip: neem je route op met bijvoorbeeld GoSkate of Strava 
 • Let altijd op het overige verkeer en zorg dat je veilig aan het verkeer deelneemt! 

We hopen dat jullie allemaal lekker blijven skeeleren en al skeelerend de omgeving van Staphorst gaan verkennen!  Een hele fijne vakantie en we zien iedereen weer op de Tippe op 29 augustus!

Gerelateerde berichten