Nationale Pupillendag Wervershoof

written by info@skeelerstaphorst.nl 4 juli 2022

Op 2 juli stond de tweede nationale pupillendag van dit seizoen op het programma. 6 rijders van onze vereniging maakten de reis naar Wervershoof om daar de clubkleuren te verdedigen. Deze dag was onderdeel van het driedaagse Radboud International Tournament (RIT). Met een heuse clubpresentatie in de pauze was het dan ook een bijzondere dag voor Sophie, Myrthe, Lieke, Naut, Tim en Kim.

De kleinste van het stel, Tim Nijboer, reed bij de pupillen 4 jongens. Op de 100m werd hij 3e, ook op de tweede afstand finishte Tim als derde, om de laatste afstand als tweede te finishen. Tim werd dan ook in het dagklassement derde en mocht het podium beklimmen!

Naut Kuiper reed bij de jongens pupillen 3. Waar hij bij de Stouwdam Competitie soms wat tegenstand mist, was deze er in Wervershoof zeker wel. Naut werd op alle drie de afstanden zesde, wat resulteerde in een zesde plaats in de daguitslag.

Sophie Kooiker, Lieke Nijboer en Myrthe Kooiker reden bij de pupillen 2 meisjes. Myrthe reed een zeer snelle tijdrit, waarmee ze al haar leeftijdsgenootjes te snel af was. Lieke werd op de 100m 5e, Sophie 16e. De tweede afstand werd gereden in twee series. Myrthe werd hierin tweede, Lieke 6e en Sophie 10e. De laatste afstand, een puntenkoers, bleek zwaar voor de dames. Lieke werd 5e, Myrthe 8e en Sophie 21e. In de daguitslag mocht Myrthe als de nummer 3 het podium beklimmen, Lieke werd 7e in het dagklassement en Sophie 20e.

Bij de pupillen 1 meisjes reed Kim Kuiper tegen maar liefst 49 leeftijdsgenoten. Met een 45e plaats op de tijdrit, een 15e plaats op de series en een 45e plaats op de puntenkoers werd Kim uiteindelijke 46e in het dagklassement.

Al onze rijders zijn weer een mooie ervaring rijker en kunnen weer in training om tijdens de volgende pupillendag op 27 augustus weer mee te strijden voor de winst!

Gerelateerde berichten