EK, NK en Marathon

written by info@skeelerstaphorst.nl 23 augustus 2021

In de zomer hebben we naast alle challenges ook nog leden op verschillende toernooien zien rijden. Op de Europese Kampioenschappen in Portugal en de Nederlandse Kampioenschappen Weg & Marathon stonden rijders van onze vereniging aan de start. 

Remon Kwant mocht onderdeel uitmaken van TeamNL tijdens het EK skeeleren in Portugal. Voor Remon was het een toernooi met ups en downs, waarbij hij met een zilveren en een bronzen medaille huiswaarts keerde. De zilveren medaille behaalde hij samen met Lianne van Loon op de 500m+D mixed team sprint. Tijdens het wegtoernooi zorgde zijn spagaat ervoor had hij het brons op de one lap mee mocht nemen naar Nederland. 

Na de one lap sprak Remon met schaatsen.nl, dat interview is hier te lezen. 

Op 6 en 7 augustus stond in Rotterdam het NK weg en marathon op het programma. Namens onze vereniging waren het Remon Kwant en Joël Haasjes die het podium mochten beklimmen. Remon werd Nederlands Kampioen op de one lap sprint bij de senioren heren en haalde in deze categorie het zilver op de 100 meter. Joël Haasjes werd bij de kadetten jongens tweede op de puntenkoers. Alle uitslagen zijn hier en hier te vinden. 

Ook de komende weekenden staan er belangrijke wedstrijden op het programma. Christian Haasjes, Ronald Haasjes, Marthijn Mulder, Jurrian Haasjes en Jordy Harink mogen komend weekend op herkansing nadat het NK marathon in Rotterdam bij de senioren heren in het water viel. 

Op 27 en 28 augustus wordt het NK Baan gereden met meerdere deelnemers van onze vereniging. Publiek is met maatregelen toegestaan, dus kom gerust onze clubleden aanmoedigen. Alle informatie staat op de website van schaatsen.nl. 

Foto: Jannes Wolff

Gerelateerde berichten