Twee zilveren medailles op het NK voor Staphorst

written by info@skeelerstaphorst.nl 18 juni 2019

We mochten dit jaar het KPN NK Marathon organiseren. Het is een hele klus, maar mede dankzij heel veel vrijwilligers is het een mooie dag geworden. Vrijdag voor de wedstrijd hadden we al veel klaar kunnen zetten voor de wedstrijd. Zaterdag morgen stonden de vrijwilligers in de stromende regen klaar om de laatste hand te leggen aan de opbouw van het parkoers en terrein. Gelukkig kwam het met het weer helemaal goed en konden de laatste wedstrijden onder zonnige omstandigheden gereden worden. Er was veel aandacht van de pers, zowel regionaal als landelijk heeft het NK in Staphorst aandacht gehad. Ook enkele vertegenwoordigers van Provincie Overijssel waren aanwezig, even als de wethouder van onze gemeente. Zij hebben de rijders weggeschoten en waren bij de huldiging van de winnaars betrokken.

De Masters 40+, 50+ en 60+ beten het spits af, moesten 48 ronden, de hele marathon afstand. Uitslag Masters

De Masters starten het NK in de regen

Na de Masters startten de Junioren B, de regen was inmiddels opgehouden, deze meisjes en jongens reden een halve marathon. Bij de meisjes werd Loes Busser Nederlands Kampioen. Van onze vereniging reed Marisha Hengsteboer, zij finishte als 22e.  Bij de jongens werd Kayo Vos Nederlands Kampioen.    Uitslag Junioren B meisjes  Uitslag junioren B jongens

Marisha Hengsteboer in het peloton van de Junioren B

Rond 1 uur startten de Junioren A, deze meisjes en jongens reden ook een halve marathon. Bij de meisjes werd Ramona Westerhuis Nederlands Kampioen. Bij de jongens ging de overwinning naar Remo Slotegraaf, Christian Haasjes won op deze afstand de zilveren medaille. Niek Stolhof werd 12e, en Marthijn Tuin 24e. Uitslag Junioren A meisjes  Uitslag Junioren A jongens

Zilver voor Christian Haasjes

Om drie werden de dames weggeschoten door wethouder Mussche, voor een wedstrijd over 48 ronden. Manon Kamminga werd Nederland Kampioen. Van onze vereniging, Imke Vormeer  9e, Gerline Crediet 10e, Marieke Kroes 18e.  Uitslag Dames

Manon Kamminga wint, voor een enthousiast publiek

Bij de heren kregen de toeschouwers ook een mooie wedstrijd te zien. Er ontstond een kopgroep die het peloton wist de dubbelen, in deze kopgroep, zaten maar liefst drie rijders van onze vereniging n.l. Jordy Harink, Ronald Haasjes en Gerwin Smit. De snelste en Nederlands Kampioen werd Ingmar Berga. Jordy Harink won de zilveren medaille. Gerwin Smit 5e, Ronald Haasjes 6e, Remon Vos 13e, Marthijn Mulder 15e, Jurrian Haasjes 24e, Kevin van der Horst 31e, en Erik van der Worp 45e.

Jordy Harink wint zilver

De huldigingen werden mede verzorgd door enkele jeugd rijders van onze vereniging. Ze konden netjes voor de dag komen in ons recent aangeschaft skeelerpak. Onze ronde miss Alice Tuin zag er prachtig uit in een moderne creatie van de Staphorst klederdracht.