Succesvol KPN NK Baan/Weg

written by info@skeelerstaphorst.nl 3 juni 2019

Afgelopen week werd het KPN NK Baan/weg gehouden. De baanwedstrijden werden donderdag en vrijdag gereden op de Sjoerd Huisman piste in Wervershoof, en zaterdag werd het NK afgesloten met de wegwedstrijden in Medemblik.  Een succesvol NK met 7 medailles behaald door onze leden. Christian Haasjes was daarbij de gouddelver, met 3 nationale titels.

Op donderdag, werd de eerste medaille veroverd door Niek Stolhof (junioren A-heren), zijn tijd op de 200 meter (19,460) leverde hem een zilveren medaille op. Ook op de 1000 meter wist Niek en podium te halen, hij werd 3e en ontving de bronzen medaille.

Op de 1000 meter werd Christian Haasjes (junioren A-heren) Nederlands kampioen, en daar bleef het niet bij ook de punten-afvalkoers wist hij op zijn naam te schrijven!

Vrijdag was het een mooie zonnige dag in Wervershoof maar er stond nog een behoorlijke wind. De eerste afstand was de 500 meter, door series, kwartfinales en halve finales moesten rijders zich zien te kwalificeren voor de finale. Remon Kwant haalde de finale en wist die ook te winnen en werd zo Nederlands Kampioen op de 500 meter bij de senioren.

De tweede afstand was vrijdag een afvalkoers, Christian Haasjes wist opnieuw een medaille te machtigen, ditmaal was het een zilveren medaille.

Zaterdag werden de laatste afstanden op een wegparkoers gereden in Medemblik. Christian Haasjes liet ook hier zijn goede vorm zien en werd Nederlands Kampioen op de puntenkoers.

Het was een mooi NK en we hopen dat al onze rijders met plezier hebben meegereden, en terugkijken op een geslaagd NK.

Op naar het KPN NK Marathon 15 juni in Staphorst!

De uitslagen zijn hier te vinden.

 

Gerelateerde berichten