Marathon met veel nationaliteiten aan de start

written by info@skeelerstaphorst.nl 15 augustus 2020

Er stond een internationaal gezelschap aan de start van de 2e KNSB Reggeborgh Marathon in Staphorst. De tropische hitte werd vlak voor de wedstrijd wat getemperd door een flinke regenbui. Helaas had, door de corona maatregelen, maar een klein gezelschap toegang tot het terrein, maar om het terrein heen stonden heel veel toeschouwers te genieten van de mooie wedstrijden.

De dames startten in de regen voor hun wedstrijd over 35 ronden. De winst ging bij de dames naar Manon Kamminga, zij finishte solo. Om de plaatsen 2 t/m 5 werd fel gestreden in de eindsprint,  wat resulteerde in een 2e plaats voor Bianca Roosenboom, 3e Beau Wagemaker, 4e Elsemieke van Maaren en een 5e plaats voor Gerline Crediet. De dames kwamen behoorlijk vies van het opspattende modder water aan de finish, met een tuinslag werd de dikste modder verwijderd.

Uitslag Dames

Dames Marathon Staphorst

Bij de heren was de regen opgehouden maar de baan was nog niet droog. De heren maakten er een harde wedstrijd van, maar alle ontsnappingspogingen werden snel ongedaan gemaakt door het peloton. Bart Swings was de sterkste in de eindsprint, Diogo Marreiros werd 2e en Nolan Beddiaf 3e. Ook de 4e en 5e plaats gingen naar buitenlandse rijders. De snelste Nederlander was Kevin van der Horst met een 6e plaats.

Uitslag Heren

Heren Marathon Staphorst

 

Gerelateerde berichten