De marathonrijders kregen in Staphorst de gelegenheid om mee te dingen naar mooie geldprijzen. Voor de dames en heren was er een prijzenpot van € 900,-.   Van de rijders die zowel de tijdrit over 600 meter met vliegende start, en ook de marathon reden, kwamen de eerste twintig in aanmerking voor dit prijzengeld.

Bij de dames was Marijke Groenwoud de snelste over 600 meter met een tijd van 51,348 sec, gevolgd door Bianca Roosenboom met een tijd van 51.534 en als derde eindigde Elma de Vries met een tijd van 52,022. Hieronder de uitslagen van de individuele tijdrit en de totale tijd van tijdrit+marathon.

Tijdrit Dames

Tijdrit+marathontijd Dames

Bij de Heren was de Nederlands kampioen marathon, Crispijn Ariëns de snelst op de tijdrit in een tijd van 45,137 sec, tweede werd Jordy van Workum met 45,918 en op de derde plaats eindigde Bart Hoolwerf.

Uitslag tijdrit Heren

Tijdrit+marathontijd Heren

Marathon dames:

Na de tijdrit werd de marathon gereden, om er een snel evenement van te maken, werden er minder ronden gereden dan in een normale marathonwedstrijd. De dames reden 27 ronden en de heren 40 ronden. Gerline Crediet, die als klassementsleidster, voor het thuispubliek mocht starten in het leiderspak, probeerde uit de greep van het peloton te komen maar haar pogingen mislukten. Ook andere rijdsters werden steeds teruggepakt. De wedstrijd draaide uit op een massasprint met Bianca Roosenboom als winnaar, tweede werd Manon Kamminga en Marijke Groenewold finisht als derde. Van onze vereniging finishte Gerline Crediet op een 9e plaats, Daphne Hendriks 21e, Marieke Kroes 25e.

Uitslag Marathon Dames

Marathon heren:

Bij de heren een mooi peloton van meer dan 50 rijders.  Het ging bij de Heren vanaf de start volle bak. We zagen ook dat onze rijders zeer actief waren in de ontsnappingspogingen. Ronald Haasjes reed ronden lang met Bart Hoolwerf voor het peloton uit maar kwam weer in het peloton terecht, ook latere pogingen strandden. De heren maakten er een mooi wedstrijd van waarbij er snelheden van 48 km per uur werden bereikt. Ingmar Berga kwam als winnaar solo over de finish, gevolgd door de Nederlands Kampioen Crispijn Ariëns en Casper de Gier finishte als derde. De Staphorsterrijders Ronald Haasjes (4e, ),Marthijn Mulder (5e ) en Gerwin Smit( 6e ) stonden net naast het podium, overig leden van Skeelervereniging Staphorst finishten als volgt: Kevin van der Horst 9e; Christian Haasjes 16e; Remon Vos 23e; Niek Stolhof 25e; Joan Bloemert 31e; Aron Bouwer 32e; Werner Vos 39e; Ricardo van der Horst 44e.