RIT 2024

written by info@skeelerstaphorst.nl 1 juli 2024

Het laatste weekend van juni was het zover. Het Radboud International Tournament (RIT). Een internationaal toernooi van pupillen tot senioren op de piste van Wervershoof en de baan van Medemblik. Al weken werd er naar uitgekeken.

Heleen Drost, Ilana Hokse en Tamar Dubbink (allen pupillen 1) reisden vrijdag af naar Noord Holland om het dit grote toernooi te rijden. Lieke en Tim Nijboer kwamen op zaterdag om mee te doen aan de speciale pupillen-dag.

Voor de 3 eerstgenoemde dames stonden er vrijdag 2 onderdelen op het programma. De flying lap en 8 ronden inline. De 8 ronden inline op de piste was een ware beproeving voor de dames want met meer dan 50 deelnemers was het een waar gevecht voor de posities voorin.

Op de zaterdag wederom op de Piste van Wervershoof stonden er 3 onderdelen op het programma. 100M + D tijdrit, 6 ronden inline en als klap op de vuurpijl nog een 15 ronden puntenkoers voor de dames. Over deze 3 onderdelen zou een apart klassement opgemaakt worden dat vervolgens de uitslag zou vormen voor de speciale Pupillen-dag.
Tamar vinden we hierin terug op plaats 37, Lieke op 21, Heleen 20 en Ilana op de 9e plaats.
Tim (pupillen 3) die dezelfde afstanden mocht rijden maar dan wat korter leverde een puike prestatie af en vond zich zelf aan het einde van dag terug als 2e Nederlander op plaats 6.

Op zaterdagavond verhuisde het hele circus naar de baan van Medemblik. De dames mochten om 19.00 uur nog een keer een half uur aan de bak voor de relay/aflossing. In een half uur zoveel mogelijk rondes rijden met een team van 5 rijders. Iedere ronde een andere rijder in de baan om een ronde af te leggen. Heleen, Ilana en Tamar reden samen met Miriam van Es van Nijeveen en Tirza Stojanovski van De IJsster uit Sneek maar liefst 43 rondes op de 400mtr baan van Medemblik en dat leverde hun een mooie 5e plaats op.

Op zondag toen de beentjes al aardig moe begonnen te worden mochten de 3 dames nog eens flink aan de bak. Het was weliswaar qua temperatuur iets aangenamer om te racen maar er stond nu we een stevige win. De onderdelen waren een one-lap, een 100mtr sprint en als afsluiting nog een 8 ronden punten koers op de 410mtr baan. Heleen en Tamar voelden zich op de asfaltbaan van Medemblik beter thuis dan op de piste van Wervershoof en lieten weer mooie prestaties zien. Ilana had het in de ochtend zwaar maar wist zich ’s middags op de lange puntenkoers te herpakken en op dit zware laatste onderdeel een mooie 5e plaats te behalen. In dit sterke deelnemersveld van meer dan 50 meiden vind ze zichzelf na 8 onderdelen terug op een keurige 11e plaats. Heleen heeft het toernooi afgesloten als 19e en Tamar vinden we terug op een 37e plaats.

De dames kijken terug op een geslaagd toernooi en vooral een heel gezellig weekend. Ze kijken nu alweer uit naar volgend jaar.

Gerelateerde berichten