KNSB Marathon Cup in ’t Harde

written by info@skeelerstaphorst.nl 26 juni 2017

De dames gingen op t Harde vol gas van start, misschien dat een set wielen als leidersprijs een extra motivatie gaf. Donkere wolken boven het parcours beloofden niet veel goeds, maar het bleef gelukkig toch nagenoeg droog. De dames reden een wedstrijd over 30 ronden waarin Gerline Crediet als 3e eindigde en Janita Willems-Crediet een set wielen mee naar huis mocht nemen omdat zij de leidersprijs won. Daphne Hendriks finishte als 9e en Gabrielle Beens als 17e

De Beloften en A-rijders startten zaterdag gezamenlijk wedstrijd. De Beloften reden 36 ronden en de A-rijders reden 49 ronden. Bij de Beloften ging de leidersprijs naar Marthijn Mulder, ook wist hij met een 2e plaats het podium te halen. Voor de overige deelnemers van onze vereniging een DNF.

Toen de Beloften finishten, bleef er maar een klein groepje van veertien A rijders over. Ingmar Berga en Crispijn Ariens hadden in het begin van de koers al een rondje gepakt en wisten later met Luc ter Haar en Bart Hoolwerf het peloton nog een keer op een ronde te zetten. Remon Vos won de eindsprint van het peloton en werd 5e, Gerwin Smit 8e en Kevin van der Horst 13e.

Uitslagen en klassementen

Heren 't Harde

Gerelateerde berichten