Finale Stouwdamcompetitie Staphorst

written by info@skeelerstaphorst.nl 23 september 2019

De finale van de Stouwdamcompetitie werd zaterdag onder prachtige weersomstandigheden verreden. Een mooi deelnemersveld van 109 rijders begon ’s morgens met een tijdrit over 100 meter, waarbij steeds 2 personen tegelijkertijd startten. Na de tijdrit werden er, naar gelang de categorie, 1,2 of 3 ronde(n) in lijn gereden op het wegparcours van de skeelerbaan, en de wedstrijddag werd afgesloten met een puntenkoers op de 200 meter baan.

Alle deelnemers kregen een mooie pet van de Stouwdamcompetitie.  De juryleden en vrijwilligers kregen een bos bloemen als blijk van waardering voor hun inzet.

Klik hier voor de daguitslag. Van onze vereniging podiumplaatsen voor Laura Hengsteboer 1e bij P4M; Rosa-Lynn Compagner 3e bij de P1M; Joël Haasjes 1e bij de P1J; Marieke Kroes 1e, en Henriët Bloemert 3e bij de Senioren dames, en een 2e plaats voor Gerard Huls bij de senioren heren.

Stouwdam schaatsen, skeelers en fietsen, is al jaren de sponsor van deze competitie, Henk Schra van Stouwdam heeft de bekers voor het klassement uitgereikt en was ook bereid volgend jaar de Stouwdamcompetitie weer te ondersteunen.

De Stouwdamcompetitie 2019 bestond uit 8 wedstrijden, voor het eindklassement worden 2 slechtste afstanden geschrapt. Klik hier voor het eindklassement.

Podiumplaatsen in het eindklassement,  voor Lieke Nijboer 3e bij de P3M; Rosa-Lynn Compagner 3e bij de P1M; Joël Haasje 2e bij de P1 jongens; 2e plaats voor Marisha Hengsteboer JM.

Foto’s kun je hier vinden.

 

Gerelateerde berichten