RIT 2023

written by info@skeelerstaphorst.nl 3 juli 2023

Het weekend van 30 juni – 2 juli was het weer zo ver: RIT 2023: Het Radboud International Tournament. Een internationaal toernooi waar het draait om competitie, racen, vriendschap en gezelligheid: ‘Rolling Together!’ Vanuit Staphorst hadden we 6 strijders die mee deden. Myrthe Kooiker, Sophie Kooiker, Tamar Dubbink, Kim Kuiper, Naut Kuiper en Liam Makkinga maakten de trip naar Wervershoof en Medemblik.

Tamar en Liam zijn vrijdagavond al aangekomen op de baan in Wervershoof, waar de wedstrijden op vrijdag en zaterdag zouden plaats vinden. Daar reden ze een flying lap en een 800 meter in lijn. Voor Tamar was dat goed voor een 8e en 9e plek. Liam werd 5e en 2e.

Tamar in actie in Wervershoof

Zaterdag was de speciale pupillendag! Kim, Naut, Myrthe en Sophie zijn hier ook vertegenwoordigd naast Tamar en Liam. Vanwege het slechte weer zijn de wedstrijden verplaatst van Wervershoof naar Medemblik. Na wat wisselen van regen wielen (naar vervolgens weer gewone wielen) kon na enige vertraging en aanpassing van het programma de dag eindelijk beginnen.

Onze vertegenwoordiging

De pupillen 1, Myrthe en Kim reden  de 1250 meter en 2000 meter in lijn / inline. Met 53 meiden aan de start was het lastig om er tussen te komen. De pupillen 2, Naut, Sophie, Tamar en Liam reden een 800 meter en 1500 meter inline. Aan het eind van de middag was de prijsuitreiking van de pupillendag. Liam is geëindigd op de 3e plek.

Als afsluiting van de dag stond ‘s avonds de relay op het programma. Een half uur racen tegen andere teams. Zoveel mogelijk rondes racen!! Staphorst stond bekend onder de naam: Barre Beukers in opleiding! Te danken aan de gebroeders Haasjes. We eindigende op een 17e plek met 35 rondes en de afstand van 14 km.

Team Barre Beukers in Opleiding

Ook de laatste dag is Liam nog gebleven. Hij reed de 100 meter sprint, het speciale behendigheid parcours en een 1230 meter in lijn. Tussendoor werd de team presentatie gehouden. Liam heeft Staphorst weten te vertegenwoordigen. Zondagavond was de prijsuitreiking. 7 wedstrijden verder werd Liam 2e in het totaal klassement.

Al met al kijken we terug op een zeer geslaagd weekend, ondanks het wat tegenvallende weer. Er was veel gezelligheid! Tot volgend jaar!

Foto: skatelife BE

Gerelateerde berichten