Rondje langs de baan #5

written by info@skeelerstaphorst.nl 1 september 2022

Onze leden zijn in binnen- en buitenland actief tijdens trainingen en wedstrijden. Een update na de zomerperiode waarin een rondje langs de baan wordt gemaakt en alle nieuwtjes worden besproken!

Na alle Nederlandse Kampioenschappen stonden er nog een aantal wedstrijden op het programma. Alle competities lopen op het einde en er wordt gestreden om de klassementen.

Free Wheel Inline Cup

Op 20 juli in Heerde reed Jurrian Haasjes naar de winst, broertje Joel werd derde. De vierde plaats was er voor Dennie Kwant, Joan Bloemert werd 10e, Dylan Tippe 12e en Marthijn Tuin wist helaas de wedstrijd niet te finishen. Bij de dames was er een 6e plaats voor Caitlin de Groot.

Op 17 augustus een regenachtige koers op de baan in Oldebroek. Dennie Kwant won bij de heren, Dylan Tippe werd 5e.

Op 31 augustus was de finalewedstrijd in Nijeveen. Op het 4 kilometer lange wegparcours was het Dennie Kwant die wist te winnen. Jurrian Haasjes werd 3e, Dylan Tippe 9e en Marthijn Tuin 10e. Joan Bloemert moest helaas vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Bij de dames werd Caitlin de Groot 8e, Rosa-Lynn Compagner werd 9e.

In het eindklassement was het podium van de Heren 2 volledig gevuld met Staphorsters: 1. Dennie Kwant; 2. Jurrian Haasjes; 3. Joël Haasjes. De rest van het klassement is hier te vinden.

Reggeborgh Marathon Cup

De strijd om de Marathon Cup ging in de vakantieperiode onvermoeibaar door.

In Utrecht was het op vrijdagavond 8 juli Ronald Haasjes die tweede werd. Kevin van der Horst werd 10e, Jurrian Haasjes 18e, Remon Vos 19e en Joël Haasjes 25e. Marthijn Mulder moest na 14 rondes de koers verlaten.

Daags na de Tour (25 juli) werd er niet alleen op de fiets maar ook op de skeelers gestreden in Boxmeer. Jordy Harink werd hier vierde, Kevin van der Horst vijfde. Remon Vos werd 7e, Jurrian Haasjes 12e. Ronald en Christian verlieten voortijdig de wedstrijd.

Op 30 juli reden alle marathonmannen en -vrouwen in Apeldoorn. Ronald Haasjes werd 3e, Kevin van der Horst 8e, Christian Haasjes werd 11e en Dennie Kwant 16e.

De finalewedstrijd werd verreden in Poederoijen. Op de dijk langs de Maas was het niet alleen strijden voor de dagprijzen, maar ook voor het eindklassement. In de daguitslag werd Jordy Harink 4e, Ronald Haasjes 8e, Kevin van der Horst 9e en Joel Haasjes 18e.

In het eindklassement was Kevin de meest constante Staphorster, hij werd 3e. Ronald werd hierin vierde, Jordy 11e & Christian 15e. Voor de overige klasseringen is het klassement hier te vinden. Het jongerenklassement werd gewonnen door Joël Haasjes.

Europa Cup Oostende en trainingskamp EK

Rémon Kwant reed mee tijdens de Europa Cup in het Belgische Oostende. Een groots toernooi op de blauwe Vesmaco baan. Op de 200m dual tijdrit werd hij 14e. Tijdens de 1000m wist hij zelfs de finale te halen en werd hij 5e. Dit leverde Remon in het korte afstanden klassement een vierde plaats op.
Na deze Europa Cup volgde er een trainingskamp met de gehele Nederlandse selectie in voorbereiding op de Europese Kampioenschappen van 4 tot en met 11 september in Italië.

B&K Competitie

Vrijdagavond 26 augustus reden er weer een aantal jeugdleden mee met de B&K Metselwerken Competitie in Oldebroek. Naomi Schra wist van haar zus Lieke Schra te winnen bij de pupillen 4 meisjes. Bij de pupillen 3 jongens werd Naut Kuiper tweede. Celena Schra werd twaalfde bij de pupillen 2 meisjes en Kim Kuiper reed naar de 10e plaats bij de pupillen 1 meisjes.