NK Marathon 2023

written by info@skeelerstaphorst.nl 24 juni 2023

Op zaterdag 24 juni stond in het Brainpark in Rotterdam het NK Marathon op het programma.

Om 13.30 uur stonden de senioren heren te trappelen om te beginnen aan de 42 kilometer koers. Marthijn Mulder, Remon Vos, Ronald Haasjes, Jordy Harink, Christian Haasjes en Kevin van der Horst waren onze troeven in het peloton van meer dan 50 man. Er ontstond een strijd van verschillende machtsblokken tegen elkaar (Jumbo, Reggeborgh, Zaanlander en OKAY). Waar er meerdere strijden om één been, ging Kevin er deze keer mee heen. In een spannende eindsprint wist hij zijn wieltje net voor Christian over de lijn te steken, de Nederlandse titel op de marathon dus voor van der Horst. Jordy werd 9e, Ronald 23 en Marthijn en Remon moesten helaas de wedstrijd vroegtijdig beëindigen.

Na de senioren heren was onze Rosa-Lynn aan de beurt. Een klein peloton junioren B dames aan de start, waardoor er veel naar elkaar gekeken werd. Rosa-Lynn wist net over de helft van de koers in de kopgroep te belanden, maar ook hierin wilden de dames niet voor elkaar aan het werk. Uiteindelijk werd er in de laatste ronde een harde versnelling doorgevoerd die Rosa-Lynn net iets te machtig was. Onder het mom alles of niets werd het voor Rosa-Lynn niets en dus plaats 12.

Daarna als laatste Staphorsters Joel Haasjes en Dylan Tippe aan de start bij de junioren B jongens. Joel wist na 19 rondes als eerste over de streep te komen en werd dus Nederlands Kampioen. Dylan moest helaas na een val de wedstrijd vroegtijdig staken.

Met 2x goud en 1x zilver keerden onze rijders terug vanuit Rotterdam naar Staphorst, een prestatie waar we trots op zijn.