NK Baan/Weg dag 2

written by info@skeelerstaphorst.nl 16 juni 2023

Op de tweede dag werd er gestreden op de 200m, de 1000m en de afvalkoers. In het zonovergoten Heerde leverde ook deze tweede dag weer mooie wedstrijden op.

De dag begon met de 200m. Rosa-Lynn Compagner kwam bij de dames junioren B tot een tijd van 21.606, een achtste plaats. Caitlin de Groot reed bij de junioren A dames naar 21.878, de negende tijd voor haar. Remon Kwant kwalificeerde zich bij de senioren heren via de eerste acht voor de finale. In deze finale reed hij sneller dan in de kwalificatie, maar helaas was het net niet genoeg voor een medaille, hij werd dan ook vierde.

Op de 1000m kwamen een aantal extra clubrijders aan de start. Marlon van Oosten reed goed mee bij de kadetten meisjes, maar wist helaas net niet de halve finales te behalen, zij werd dan ook 19e. Rosa-Lynn en Joël Haasjes wisten bij de junioren B de finale te halen. Rosa-Lynn werd helaas net 4e, Joël werd 7e. Dylan Tippe werd in dezelfde categorie 25e. Bij de junioren A dames reed Caitlin naar de 12e plaats. Kevin van der Horst, Dennie Kwant en Remon kwamen aan de start bij de senioren heren. Kevin en Dennie strandden in de halve finale, op plaats 10 en 16. Remon kwam in de finale helaas net op plaats 4.

Als laatste afstand van de dag stond de afvalkoers op het programma. Marlon kwam als eerste aan de start voor een serie over 15 rondes. Marlon wist hierin zich goed te positioneren, waarna ze zich plaatste voor de finale. Voordat deze finale plaatsvond kwamen eerst Rosa-Lynn, Joël, Dylan en Caitlin nog in actie. Zij werden in hun eigen categorieën 4e, 6e, 24e en 14e. Daarna was het finaletijd voor Marlon. Met z’n vijven naast elkaar werd er over de baan gereden, waardoor er niet veel ruimte was. Ze eindigde op de 17e plaats.

Bij de senioren heren Kevin, Ronald, Christian, Dennie en Remon Vos aan de start. Kevin kwam helaas in het gedrang ten val, de schade viel gelukkig mee, plaats 22 voor hem. Dennie moest daarna de wedstrijd verlaten (19e), gevolgd door Remon (12e). Christian reed zich vlak voor de afvallingen iedere keer weer naar voren, wat hem plaats 5 bracht. Ronald reed de gehele koers uit, alleen Luc ter Haar was hem helaas net te snel af. Zilver dus voor Ronald!

Dag 2 sluiten we dus af met veel vierde plaatsen en een zilveren medaille voor Ronald Haasjes, op naar de laatste dag!

Gerelateerde berichten