Toertocht 2018

written by info@skeelerstaphorst.nl 22 september 2018

We begonnen vanmorgen met een peloton van 41 rijders. De eerste 20 kilometer werd er rustig aan gereden zodat ook de jonge rijders het tempo konden volgen. De jongste rijder was 7 jaar, en heeft 20 kilometer geskeelerd!  Na een korte stop bij Lindenholz werd het normale tempo weer aangehouden. De tweede stop was op het evenemententerrein, ook hier stopten enkele rijders na het volbrengen van 40 km. De tocht ging vanaf hier weer verder door het mooie landschap van Staphorst, op 60 kilometer was er nog een tussenstop bij transportbedrijf Mussche aan de Schapendijk. De laatste 20 KM gingen de rijders vol goede moed in, maar na enkele kilometers werd het peloton overvallen door een gigantische stortbui. De rijders reden onverstoorbaar verder, maar doordat het maar bleef regenen, zijn we via een kortere weg naar het eindpunt, de sporthal, toe gereden. Hier kon men een warme douche nemen en nog gezellig even napraten en natuurlijk de wel verdiende herinnering in ontvangst nemen.

We bedanken alle vrijwilligers: de verzorgers, motorrijders, EBHO-ers, helpers bij inschrijving, en de gastvrijheid van Lindenholz en transportbedrijf Mussche. Ubak voor de krentebollen en lunchpaketten, Boni voor de bananen;  autobedrijf Stapel, Stiso, Slager industriële dienstverlening en Hengsteboer voor het ter beschikking stellen van de bussen.

Foto’s van de toertocht

Gerelateerde berichten