Rondje langs de baan #2

written by info@skeelerstaphorst.nl 28 april 2022

Onze leden zijn in binnen- en buitenland actief tijdens trainingen en wedstrijden. Een maandelijkse update waarin een rondje langs de baan wordt gemaakt en alle nieuwtjes worden besproken! 

Stouwdam Competitie 

In april stonden drie wedstrijden voor de Stouwdam Competitie op het programma, waarvan de laatste nog gereden moet worden aanstaande zaterdag op onze eigen baan.  

Wierden 

De eerste wedstrijd was op 2 april in Wierden. Met 15 rijders stond er een mooi aantal Staphorsters aan de start. Winst was er voor Lieke Nijboer, Tim Nijboer, Naut Kuiper en Rosa-Lynn Compagner. Gideon Westhoff, Caitlin de Groot en Sofie Spijker haalden een derde plaats. Vera Nijboer, Maylinn Roo, Maud Brakke, Kim Kuiper, Myrthe Kooiker, Vivian Roo, Tamar Dubbink en Sophie Kooiker lieten zich goed van voren zien en mogen trots zijn op de prestaties tijdens deze eerste wedstrijd.  

Oldebroek 

Op 9 april was het tijd voor de tweede wedstrijd in Oldebroek. Een piste van 200m waarop andere kwaliteiten werden gevraagd dan tijdens de eerste wedstrijd in Wierden.  

Winst was er voor Tim Nijboer, Laura Hengsteboer, Lieke Nijboer en Rosa-Lynn Compagner. Naut Kuiper werd tweede en Myrthe Kooiker en Gideon Westhoff mochten het podium beklimmen als derde. Ook de andere deelnemers deden het goed, in het dagklassement was er voor Tamar Dubbink een 6e plaats, Sophie Kooiker werd 10e, Vivian Roo 16e en Veerle Boldewijn 21e. Vera Nijboer vond zichzelf aan het eind van de dag terug op plaats 7, Marlon van Oosten werd 8e, Maylinn Roo 12e, Maud Brakke 21e en Kim Kuiper 23e. Caitlin de Groot werd in het dagklassement 5e.  

Na deze eerste twee wedstrijden is de derde wedstrijd op onze eigen baan, dus met het thuisvoordeel proberen we dan nog meer podiumplaatsen te halen.  

Staphorst 

Aanstaande zaterdag (30 april) staat de Stouwdam Competitie op onze eigen baan op het programma. Het beloofd een dag te worden waarin veel leden van de vereniging de strijd aangaan. Komt u ook kijken? De wedstrijden beginnen om 9.30 uur, toegang is gratis!  

Landelijke Baan Competitie 

Op 16 april en 23 april werd er een landelijk baanwedstrijd gereden. Deze wedstrijden dienen als plaatsing voor het NK en hier doet dan ook de gehele landelijke top aan mee.  

Purmerend 

In Purmerend stonden op 16 april 7 leden aan de start. Er werd een 1000m en puntenkoers gereden, waarbij onze rijders zich goed lieten zien tussen de landelijke top. Onze rijders vonden zich terug op de volgende plaatsen (1000-puntenkoers-dagklassement): Rosa-Lynn Compagner (3e-5e-4e), Caitlin de Groot (7e-11e-8e), Joël Haasjes (DQ-15e-27), Dylan Tippe (23e-25e-23e), Remon Kwant (alleen 1000m: 4e), Christian Haasjes (alleen puntenafvalkoers: 6e) en Marthijn Mulder (alleen puntenafvalkoers: 24e).  

Zuilichem 

In Zuilichem mochten naast de kadetten en junioren B ook de pupillen van start. Wederom 7 Staphorster rijders aan de start die zich goed van voren lieten zien.  

Tim Nijboer pakte de winst bij de pupillen 4 (gemengde categorie jongens en meisjes). Naut Kuiper wist bij de pupillen 3 jongens de derde plaats te pakken. Lieke Nijboer werd bij de pupillen 2 meisjes 3e, Myrthe Kooiker 7e. Ook Vera Nijboer (pupillen 1 meisjes) en Rosa-Lynn Compagner (kadetten meisjes) vonden zich aan het eind van de dag terug op de derde plaats. Caitlin de Groot werd helaas gediskwalificeerd op de 500m, maar vond zichzelf na een goede afvalkoers aan het eind van de dag terug op plaats 4.  

Plameco Sprint Cup – 1 

Op 13 april stond de eerste clubtijdrit op het programma. Dit jaar staan er drie tijdritten gepland, die samen de Plameco Sprint Cup vormen. Met maar liefst 100 deelnemers was de eerste tijdrit een succes! Tijdens de training werd er over 100m zo hard mogelijk gereden. Snelste jeugdrijder was Vera Bloemert, met 12,931, snelste senior was Gerwin Smit, met 11,265. Ook vorig jaar stond er een tijdrit op het programma, in vergelijking is bijna iedereen sneller geworden, waarbij de grootste verbetering op naam komt van Tess Russcher, die maar liefst 8(!) seconden sneller was dan de 100m tijdrit van een jaar geleden (2021: 26,295; 2022: 17,924). Alle uitslagen zijn hier te vinden!  

Info-avond 

Op 19 april stond er onder de jeugdtraining voor de ouders een info-avond op het programma. Voorzitter Gerwin Smit gaf uitleg over de skeelersport, materiaal en wondverzorging. Een geslaagde avond waarin ook uitgebreid ruimte was voor de ouders om vragen te stellen.  

Europa Cup – Gross Gerau 

Remon Kwant startte in het weekend van 22-24 april in het Duitse Gross Gerau tijdens het “44. Internationales Kriterium”, onderdeel van de Europa Cup. Op de 300m werd hij 20e, op de 500m 13e, wat hem aan het eind van het weekend plaats 14 opleverde in het Europa Cup Sprintklassement.  

Ook clublid Renate Akkerman was actief in Gross Gerau, zij was onderdeel van het jurykorps, waarop wij ook erg trots zijn!  

Free-Wheel Doetinchem 

Op 19 april reden meerdere clubleden de regionale marathon Free Wheel Competitie. Tijdens deze wedstrijd werd er op de 400m baan in Doetinchem hard gestreden, wat geen podiumplaatsen opleverde, maar wel goede resultaten. Rosa-Lynn Compagner werd 4e en Caitlin de Groot 6e bij de dames 2. Bij de Heren 2 werd Joan Bloemert 4e, Joël Haasjes 7e, Marthijn Tuin 8e en Dennie Kwant 9e.  

Gerelateerde berichten