Lukas gestopt als hoofdtrainer

written by info@skeelerstaphorst.nl 24 september 2020

Op woensdagavond 23 september nam Skeelervereniging Staphorst afscheid van een begrip in de skeelerwereld. Hoofdtrainer Lukas Kin geeft na vele jaren training het stokje door. Lukas blijft nog wel actief binnen de vereniging en de sport, maar het hoofdtrainerschap laat hij aan iemand anders.

Sinds de jaren 90 is Lukas Kin actief met het geven van skeelertraining. Eerst vele jaren op de openbare weg en parkeerplaatsen, later vonden de trainingen plaats op de skeelerbaan op evenemententerrein ‘de Tippe’. Lukas heeft als voorzitter en trainer ervoor gezorgd dat het skeeleren in Staphorst bekend werd. Vele generaties rijders hebben onder zijn enthousiasme leren skeeleren. Met zijn kennis en kunde heeft Lukas vele rijders mogen opleiden en dit resulteerde in vele medailles op de Nederlandse Kampioenschappen Inline Skaten.

Veel leden, oud-leden en ouders waren op 23 september aanwezig om Lukas in het zonnetje te zetten. Hij kan terugkijken op een mooie periode binnen de Staphorster skeelerclub en blijft zich onder andere als organisator van de Stouwdam Competitie inzetten voor het (jeugd)skaten.

Gerelateerde berichten