NK Baan dag 2

written by info@skeelerstaphorst.nl 16 juli 2022

De tweede dag van het NK baan in Rijssen was wederom een mooie dag voor onze vereniging.  

Op de 500m reden Rosa-Lynn Compagner, Caitlin de Groot en Rémon Kwant mee. Caitlin reed sterk in de series junioren B maar liep de halve finales net mis, een negende plaats voor haar. Rosa-Lynn en Rémon wisten het tot de finales te schoppen. In deze finales was er voor Rosa-Lynn een derde plaats en dus een bronzen medaille bij de kadetten meisjes! Rémon kreeg helaas een diskwalificatie en kwam daarmee op de ondankbare vierde plaats.  

Op de puntenkoersen werd er hard gesprint voor de punten. Na haar schouderbreuk wist Rosa-Lynn drie punten te pakken, daarmee werd zij vierde bij de kadetten meisjes. Bij de junioren B meisjes wist Cailtin de koplopers goed te volgen, zij finishte de wedstrijd dan ook netjes in het peloton als 11e. Bij de junioren B jongens was er helaas een valpartij voor Dylan Tippe. Joël Haasjes werd in deze categorie 7e. De senioren heren reden een zware, maar mooi wedstrijd op de piste in Rijssen. Rémon Kwant was de beste namens onze vereniging, hij werd 7e. Christian Haasjes finishte op plaats 9, Marthijn Mulder op plaats 13 en Jurrian Haasjes op plaats 23.  

Als afsluiting van het NK stond de aflossing op het programma. Met een samengesteld team werd er gestreden om de winst. Rosa-Lynn reed samen met Jasmijn Nieuwenhuis (SKOV Heerde) en Noah Bak (SSV Rijssen) namens ‘Team HABOVO’ naar het brons bij de kadetten meisjes. Bij de junioren B meisjes reed Caitlin met twee dames van de organiserende vereniging, namelijk Merle Kamphuis en Marlin Schouwstra. Helaas werd de aflossing bij deze meiden stilgelegd vanwege een zware valpartij. Bij de junioren B jongens reed Joël Haasjes met twee rijders van het KNSB Talent Team Zuid-West. Joël en zijn team finishten na 15 rondjes op de ondankbare 4e plaats. Deze vierde plaats was er bij de senioren heren ook voor ‘Team Konvi’, met daarin Jurrian, Marthijn en Christian. Rémon wist met ‘Team A6-groot in auto’s’ te winnen in deze categorie! 

Zo sluiten we als vereniging een zonnig NK Baan af met 1x goud, 2x zilver en 2x brons!  

Gerelateerde berichten