Stouwdamcompetitie 2 Rijssen

written by info@skeelerstaphorst.nl 13 september 2020

Skeelervereniging Staphorst laat zich zien in Rijssen

In een kort seizoen vanwege het coronavirus was het zaterdag 12 september tijd voor de tweede wedstrijd van de Stouwdam Competitie. Een regionale skeelercompetitie waarbij rijders uit de regio Oost op drie afstanden met elkaar de strijd aangaan. Namens de Skeelervereniging Staphorst stonden 18 rijders aan de start, die een zeer goede prestatie leverden in hun eigen leeftijdscategorie.

Bij de pupillen 4 meisjes, de jongste leeftijdscategorie, verscheen Laura Hengsteboer aan de start. De jongeling uit Staphorst was de enige in haar categorie en nam de winst dus mee naar Staphorst. Tijdens de afstanden liet Laura zien dat ze ook in een categorie hoger, bij de pupillen 3 meisjes, de strijd aan kan gaan met een aantal meiden.

Vivian Roo, Myrthe Kooiker, Lieke Nijboer en Sophie Kooiker kwamen namens de Staphorster Skeelerclub aan de start bij de pupillen 3 meisjes. Het was Myrthe die voor Lieke de sprint won, de overige afstanden was Lieke Myrthe net iets te snel af. In de daguitslag was de winst dan ook voor Lieke Nijboer, Myrthe Kooiker werd tweede. Vivian en Sophie leverden een mooie prestatie door te eindigen op plaats 4 en plaats 10.

In het grote deelnemersveld van de pupillen 2 meisjes vijf deelneemsters uit Staphorst. Vera Bloemert, Sanne Hulst, Marlon van Oosten, Vera Nijboer en Maylinn Roo stonden aan de start van deze categorie. De tegenstanders bleken helaas nog een maatje te groot, maar de dames leverden een mooie strijd. Vera Nijboer bleek van de Staphorster dames de beste, op plaats 8. Vera Bloemert, Marlon, Sanne en Maylinn finishten op plaats 12, 13, 17 en 18.

Bij de pupillen 1 meisjes waren het Rosa-Lynn Compagner en Sofie Spijker die de strijd aangingen voor de podiumplaatsen. Helaas kwam Sofie tijdens de laatste afstand in aanraking met het asfalt. Ondanks dat Rosa-Lynn haar clubgenootje zag vallen wist zij alle drie de afstanden te winnen. Ze mocht dan ook bovenop het podium plaatsnemen. Sofie wist in de daguitslag toch nog 9e te worden.

Ismay Hulst (kadetten meisjes) en Marisha Hengsteboer (junioren meisjes) verdedigden de clubkleuren van Staphorst binnen de oudere meisjes categorieën. Ismay liet zien een stapje beter te zijn dan vorige week, zij vond zichzelf terug op plaats 8 in de daguitslag. Marisha reed goed van voren bij de junioren maar moest op alle afstanden toch twee tegenstandsters voor haar dulden. Na drie afstanden mocht Marisha dan ook op de derde plaats op het podium plaatsnemen.

Bij de jongens waren het Dylan Tippe, Joël Haasjes, Richard Mussche en Wibe de Jong (allen kadetten jongens) die met elkaar en de tegenstanders de strijd aangingen. Joël bleek de beste namens de Staphorster heren, hij werd tweede. Dylan finishte als vijfde, net voor Wibe op plaats 6 en Richard op plaats 7.

Voor de Staphorster jeugd staan nog twee wedstrijden op het programma, aanstaande maandagavond de clubkampioenschappen op de eigen baan en zaterdag 19 september wordt de finale van de Stouwdam Competitie gereden in Nijeveen. Voor de rijders dus nog twee kansen om te laten zien wat zij in hun mars hebben.

Uitslag Stouwdamwedstrijd Rijssen

Foto’s van Jannes Wolff: 100 meter sprint    ritten in lijn    afvalkoers en podium

Gerelateerde berichten