Wedstrijdupdate – juni

written by info@skeelerstaphorst.nl 1 juli 2024

Ook in juni werden er weer veel wedstrijden gereden. Van de driedaagse tot aan de lokale wedstrijden, een samenvatting van de wedstrijden deze maand.

Op de eerste dag van juni werd de Stouwdam Competitie in Genemuiden gereden.

Pupillen 3 jongens1. Tim Nijboer
Pupillen 2 meisjes1. Laura Hengsteboer; 3. Esmee Smit; 8. Robin Dubbink
Pupillen 2 jongens4. Naut Kuiper; 5. David Westhoff
Pupillen 1 meisjes4. Ilana Hokse; 5. Myrthe Kooiker; 6. Lieke Nijboer; 13. Tamar Dubbink; 15. Heleen Drost; 32. Lisa Bouwhuis
Kadetten meisjes9. Isabeau Slager; 13. Kim Kuiper; 18. Maud Bosman;
Kadetten jongens6. Gideon Westhoff
Junioren meisjes12. Anna Bouwhuis

Op 5 juni stond de derde wedstrijd van de Free Wheel Inline Cup op het programma. Dit keer werd de wedstrijd verreden in Heerde.

Heren 11. Joël Haasjes; DNF Dennie Kwant
Dames Junioren7. Rosa-Lynn Compagner
Dames Kadetten8. Kim Kuiper; 10. Rhodé Westhoff
Heren Kadetten5. Gideon Westhoff

Op 7 juni reden een aantal leden in Heerde de Habovo Cup. Myrthe wist te winnen bij de pupillen 1 meisjes, Ilana werd 3e. Naut Kuiper werd bij de pupillen 2 jongens 3e.

Van 13 tot 15 juni stond de driedaagse op het programma. Met wedstrijden in Heerde, Rijssen en Staphorst was het een weekend gevuld met wedstrijden. Meer over de wedstrijd in Staphorst leest u hier. In Rijssen was ook de Free Wheel voorprogramma van de wedstrijden.

HeerdeDNF Rosa-Lynn Compagner 4. Ronald Haasjes; 13. Joël Haasjes; 16. Kevin van der Horst; 17. Christian Haasjes; DNF Marthijn Mulder
Rijssen Free Wheel3. Marlon van Oosten; 6. Kim Kuiper
Rijssen9. Kevin van der Horst; 11. Ronald Haasjes; 13. Christian Haasjes;
Totaalklassement 3daagse6. Ronald Haasjes; 10. Kevin van der Horst; 13. Christian Haasjes

Op 14 juni reed Ilana Hokse de tweede wedstrijd van de B&K Metselwerken competitie in Oldebroek. Ze wist hier een knappe tweede plaats in de wacht te slepen.

In het weekend van 21 tot 23 juni werd de Holland Cup in Heerde verreden. Door regen viel helaas de vrijdag een beetje in het water, maar desondanks werd er door Marlon, Rosa-Lynn, Remon en de broers Haasjes hard gestreden. Marlon werd op de 200m tijdrit 34e, Rosa-Lynn werd knap 6e en Remon Kwant werd zelfs 3e. De 500m+D finishte Marlon als 26e, Rosa-Lynn als 11e en Remon als 4e. Op de puntenkoers een aanvallend rijdende Marlon, met plaats 14 als resultaat. Bij de junioren B meisjes werd Rosa-Lynn 10e. De broers Haasjes finishten bij de senioren heren op plaats 10 en 11 (Christian voor Ronald). Op de 1000m op zondag wist Remon de finale te halen en finishte als 3e.

Op 26 juni waren de wegen van Nijelamer het decor van de wedstrijd om de Marathon Cup. Christian Haasjes wist de winst te pakken bij de senioren heren. Kevin werd 5e, Joël 7e, Ronald 9e en Jordy 15e. Een goede generale voor het NK marathon op 6 juli in Poederoijen.

Het laatste weekend van juni werd er gereden in Medemblik en Wervershoof, meer daarover staat hier.

Wederom een maand vol wedstrijden, op naar juli, met onder andere de NK Marathon, het EK en onze eigen clubkampioenschappen op het programma.

Gerelateerde berichten