WK Inline Skaten

written by info@skeelerstaphorst.nl 21 september 2024

Ronald Haasjes en Christian Haasjes mochten Nederland vertegenwoordigen op het WK Inline Skaten in Italië. Ronald en Christian kwam in actie op de puntenkoers en afvalkoers op de weg en op de marathon.

Op dinsdagavond stond de afvalkoers op het programma. Op een regenachtig parcours reed Ronald meermaals voorop, maar beide mannen moesten de wedstrijd na ongeveer half koers verlaten, Ronald werd 17e, Christian 18e.

Op woensdagavond was het tijd voor de puntenkoers. Een wedstrijd waarin de Belgen hun klasse toonden, waarin Christian uiteindelijk 10e werd, Ronald vond zichzelf na 10 kilometer terug op plaats 13.

Zaterdagochtend stond de marathon op het programma. Met voor het eerst niet alleen landenteams aan de start maar ook merkenteams was het een bijzondere strijd. Christian had helaas pech, zijn wiel brak doormidden terwijl hij met 50 km per uur door de straten racete… Ronald werd 35e.

Tijdens het WK gaven Christian en Ronald een interview aan Schaatsen.nl, dat is hier te lezen!