Finale Driedaagse en Stouwdam Competitie Staphorst

written by info@skeelerstaphorst.nl 17 juni 2024

Voor één dag was Staphorst afgelopen zaterdag het skeelerende middelpunt van Nederland en wat zijn we daar trots op! Helaas hadden we dit jaar het weer wat minder aan onze zijde, maar desondanks was het een hele mooie dag.


De jongsten trapten af met de Stouwdam Competitie, met daarbij maar liefst 42 leden aan de start! En wat deden ze het goed! Er was podium voor Mirthe, Tim, Laura, Naut, Myrthe en Rosa-Lynn, maar ook de andere deelnemers lieten hele mooie prestaties zien! Samenwerken, toch nog net elkaar voorbij, mooie inhaalacties en perfect uitgevoerde tactische manoeuvres, voor de trainers een genot om te zien.

Pupillen 4 meisjes2. Mirthe Slager
Pupillen 3 meisjes7. Noa Schra; 8. Lana Hoeve; 10. Jaïra Slager
Pupillen 3 jongens1. Tim Nijboer
Pupillen 2 meisjes3. Laura Hengsteboer; 7. Esmee Smit; 10. Nikki Krist; 11. Isra Brakke; 12. Isa Hoeve; 13. Robin Dubbink; 18. Merle Talen; 19. Brechtje Prins; 21. Eva Compagner; 22. Daphne Krol
Pupillen 2 jongens2. Naut Kuiper; 6. David Westhoff
Pupillen 1 meisjes3. Myrthe Kooiker; 5. Ilana Hokse; 6. Lieke Nijboer; 10. Heleen Drost; 21. Tamar Dubbink; 32. Elyse Kloosterman; 45. Lisa Bouwhuis; 46. Annelin Slager; 49. Daniëlle Brinkman; 53. Sophie Kooiker
Pupillen 1 jongens11. Willard Bloemert; 12. Remco Hulst
Kadetten meisjes10. Marlon van Oosten; 13. Isabeau Slager; 18. Vera Nijboer; 19. Marlize Haasjes; 22. Kim Kuiper; 23. Rhodé Westhoff; 24. Maud Bosman; 25. Laura Prins; 29. Maylinn Roo
Kadetten jongens9. Gideon Westhoff
Junioren meisjes1. Rosa-Lynn Compagner; 11. Linde Prins; 12. Anna Bouwhuis


Na het jeugdige geweld was het tijd voor de finale van de 3daagse. Bente Kerkhoff pakte de dagwinst, terwijl haar ploeggenote Marijke Groenewoud er met de eindwinst in het driedaagse klassement van door ging.

Bij de mannen een levendige koers waarbij de plaatselijke mannen zich natuurlijk wilden laten zien. De vele aanvallen werden helaas niet beloond met een plaatsje in de kopgroep. Luc ter Haar sprintte uiteindelijk naar de dagwinst (uit een uitgedunde kopgroep van 4), terwijl Jason Suttels op een paar millimeter de winst voor de driedaagse veilig stelde (voor Bart Hoolwerf).

DamesDNF Rosa-Lynn Compagner
Heren6. Christian Haasjes; 7. Kevin van der Horst; 9. Ronald Haasjes; 15. Joël Haasjes; 30. Marthijn Mulder; 31. Remon Vos; 32. Jurrian Haasjes


Dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, juryleden, rijders, trainers en begeleiders voor het mede mogelijk maken van deze dag!

Gerelateerde berichten