NK Baan/Weg dag 3

written by info@skeelerstaphorst.nl 17 juni 2023

De laatste dag van het NK Baan en Weg in Heerde. Op het programma staan de 500m+D series, puntenkoersen en de altijd spectaculaire aflossing. In het zonnige Heerde werden ook nu weer spannende wedstrijden verreden.

Om 10 uur was het wederom Marlon van Oosten die namens onze vereniging de dag mocht beginnen. Met een snelle serie was het duimen voor Marlon of ze door was naar de kwartfinale, helaas was het ook nu nét niet genoeg en werd ze 18e. Rosa-Lynn Compagner reed een sterke kwalificatie, wat haar naar de kwartfinales bracht. Helaas had ze een erg sterke kwartfinale, waardoor Rosa-Lynn zich niet wist te plaatsen voor de volgende ronde, plaats 10 voor haar. Bij de junioren B jongens wist Joël Haasjes zich ook te plaatsen voor de kwartfinales, in een alles of niets poging in deze kwartfinale werd het helaas niets, een DQ en plek 16. Caitlin de Groot ging helaas ook over de lijn bij de junioren A dames, ook voor haar een DQ.

Bij de senioren heren kwamen de gebroeders Kwant aan de start. Na de kwalificatie mochten zowel Dennie als Rémon in de kwartfinale aantreden. Rémon wist zich door bij de eerste twee personen in de serie te finishen, te plaatsen voor de halve finale en daarna de finale. Voor Dennie eindigde het helaas in de kwartfinales, hij werd 15e. Rémon ging in de sterk bezette finale slecht van start, vanaf plaats 4 moest hij via een andere lijn proberen de overige deelnemers te slim en te snel af te zijn. Dit lukte hem, waarna hij via een spagaat als eerste over de streep kwam. Goud en dus de Nederlandse Titel voor Rémon.

Foto: Neeke Smit

Na het sprintgeweld was het tijd voor nog meer sprints, maar dan om punten. Op de warme piste reed Marlon wederom eerst een voorronde. Deze wist ze soepeltjes te doorlopen, waarna ze mocht aantreden in de finale. In het sterke deelnemersveld van de kadetten meisjes wist Marlon zich goed staande te houden. Ze ontweek een valpartij en bleef maar doorgaan, wat haar uiteindelijk plaats 10 opleverde! Een mooie klassering voor onze NK-debutante.

Daarna was het aan Rosa-Lynn. Het hele NK was het vaak nét niet voor haar, maar gelukkig nu nét wel. Met goed rekenwerk en vooral een slimme laatste ronde wist Rosa-Lynn het brons binnen te slepen. In de junioren B jongens categorie reden Joël en Dylan Tippe mee. Zij werden 5e en 18e.

Bij de senioren heren Ronald Haasjes, Kevin van der Horst, Christian Haasjes, Dennie Kwant en Remon Vos aan de start. Het tempo lag hoog en door de warmte was het flink afzien. Uiteindelijk werd Christian 6e, Ronald 8e, Kevin 14, Remon 15e en Dennie 20e.

Foto: Jannes Wolff

Als laatste onderdeel van het NK op de baan stond de aflossing op het programma. 15 rondes in teams van drie personen, elke ronde wordt er afgelost. Marlon mocht ook nu als eerste starten. In de serie reed ze met haar team Marbrianne (samen met Britt Spenkelink en Anne-Linde Pijffers (beide SSV Rijssen)) naar de vierde plaats. Helaas was dit net niet snel genoeg om uiteindelijk de finale te mogen rijden.

Daarna kwam Rosa-Lynn met haar team Habovo aan de start (met Jasmijn Nieuwenhuis (SKOV) en Noah Bak (SSV Rijssen)). Rosa-Lynn en haar team kwamen soepel de serie door, waarna ze in de finale de nummers één en twee redelijk konden volgen. Het laatste stuk moesten ze de koplopers laten gaan, waarna er voor team Habovo brons lag te wachten. Caitlin kwam daarna met team SKOV (samen met Esther Korenberg en Hylkje van der Woerd) in actie. Helaas voor hen werden zij nét vierde. Joël en Dylan kozen ervoor om een categorie hoger te rijden. Samen met Cas van Deuren vormden ze een team. In deze categorie drie teams aan de start, wat dus betekende dat als ze geen diskwalificatie kregen, de medaille opgehaald mocht worden. De jongens deden alle aflossingen keurig, waarna ze dan ook naar het podium mochten voor brons.

Als laatste de senioren heren. Kevin reed met zijn teamgenoten van Okay/KPMS (Jorian en Ruben), Ronald met zijn teamgenoten van Reggeborgh (Chrispijn, Bart en Casper), Dennie en Remon reden samen met Luc ter Haar (als team NNT-Déqua-Bouwselect) en Christian reed in een gelegenheidsteam met de gebroeders Schipper (team Toreadores). Helaas voor Kevin zag hij zijn team fout wisselen, wat dus een DQ opleverde. De overige teams wisten zich na felle strijd in de series te plaatsen voor de finale. In deze finale gaven de teams elkaar weinig toe. Het waren uiteindelijk de Toreadores die zichzelf Nederlands Kampioen mochten noemen, team Reggeborgh pakte zilver en team NNT-Déqua-Bouwselect werd helaas nipt vierde.

We sluiten de laatste dag van het NK dus af met 2x goud, 1x zilver en 4x brons. Dit bracht het totaal van het NK Baan/Weg van dit jaar op 3x goud, 4x zilver en 4x brons met ook super mooie andere resultaten. Op naar het NK marathon in Rotterdam op 24 juni, het NK 100m op 25 juni en het ONK in Hallum!

Gerelateerde berichten