Eindklassement Stouwdam Competitie

written by info@skeelerstaphorst.nl 16 september 2023

Op zaterdag 16 september werd de laatste wedstrijd van de Stouwdam Competitie van dit seizoen gereden. Niet alleen de dagprijzen werden uitgereikt, maar ook de eindprijzen voor het klassement. Het afgelopen seizoen reden we met maar liefst 23 rijders de gehele competitie, wat zorgde voor goede resultaten, maar ook zeker voor vriendschap en plezier.

Bij de pupillen 3 meisjes kon Robin Dubbink de afgelopen wedstrijden niet deelnemen door omstandigheden, maar ze mocht nog wel het podium beklimmen! In het eindklassement was er voor Robin een tweede plaats.

De pupillen 3 jongens was de gehele competitie een strijd tussen twee Staphorster jongens, Tim Nijboer tegen Joah Makkinga. Tim wist alle wedstrijden te winnen en kwam daardoor ook op een eerste plaats in het klassement. Joah mocht de tweede plaats beklimmen.

Bij de pupillen 2 meisjes was het dit seizoen erg spannend. De Staphorster dames lieten zich goed van voren zien (in zowel de A- als de B-finale). In het eindklassement was er een tweede plaats voor Ilana Hokse, Tamar Dubbink werd derde. Sophie Kooiker werd vierde, Laura Hengsteboer zesde, Esmee Smit negende en Nikki Krist veertiende.

Bij de pupillen 2 jongens was er een eerste plaats voor Liam Makkinga. Naut Kuiper werd vierde, David Westhoff vijfde in het eindklassement.

In het grote veld van de pupillen 1 meisjes was het iedere wedstrijd weer strijden voor een goede klassering. In het eindklassement werd Myrthe Kooiker vierde. Lieke Nijboer negende, Kim Kuiper twaalfde, Rhodé Westhoff zeventiende en Maud Bosman 21e.

Bij de pupillen 1 jongens was het tot op de laatste wedstrijd spannend wat de eindklassering van Gideon Westhoff zou worden. Uiteindelijk moest Gideon zijn concurrent toch voor laten gaan, wat hem een knappe derde plaats opleverde in deze sterk bezette categorie.

In de kadetten meisjes categorie was er een interessante strijd om het klassement. Marlon miste helaas net het podium en werd vierde. Vera Nijboer werd achtste, Maud Brakke tiende en Maylinn Roo zeventiende.  

Rosa-Lynn Compagner wist het eindklassement bij de junioren meisjes op haar naam te schrijven, zij mocht dan ook de eerste plaats beklimmen.

Dank aan de organisatie, vrijwilligers, jury, sponsoren en andere betrokkenen voor weer een mooi seizoen!

Gerelateerde berichten