Nationaal Pupillentoernooi

written by info@skeelerstaphorst.nl 25 mei 2024

Op 25 mei reden de beste pupillen van Nederland het Nationaal Pupillentoernooi. Met Bert en Marieke namens onze club in het jurykorps en 10 leden aan de start werd het een mooie dag!

Tim Nijboer wist bij de pupillen 3 jongens de eerste twee afstanden te winnen. Hij maakte het erg spannend door op de laatste afstand ten val te komen, maar gelukkig kon Tim de wedstrijd vervolgen en finishte hij op deze afstand als vierde. In de daguitslag werd Tim 1e en pakte daarmee dus het goud!

Bij de pupillen 2 meisjes stond Nikki Krist, Robin Dubbink, Laura Hengsteboer en Esmee Smit aan de start. In het sterk bezette veld wisten de dames mooie prestaties neer te zetten. Laura startte sterk met een tweede plaats op de tijdrit, op de tussenafstand (de 300m+D series) werd Laura zevende, op de afsluitende lange afstand werd ze derde. Dit resulteerde in een vierde plaats in het dagklassement. Esmee trapte de dag af met 7e plaats op de tijdrit. Op de tweede afstand werd Esmee 8e, op de laatste afstand 9e. Dit zorgde voor een 8e plaats in het dagklassement. Nikki werd 12e op de tijdrit, 13e op de tweede afstand en 14e op de derde afstand. In het dagklassement werd Nikki 12e. Onze eerstejaars Robin ging gedurende de dag steeds beter skeeleren. Op de eerste afstand werd ze 16e, op de tweede afstand 15e en op de laatste afstand 10e. In de daguitslag vond ze zichzelf terug op plaats 14.

De grootste categorie van de dag waren de pupillen 1 meisjes. 35 dames aan de start, waaronder 5 afkomstig uit onze club. Ilana Hokse, Myrthe Kooiker, Lieke Nijboer, Heleen Drost en Tamar Dubbink toonden dat ze mooie stappen hebben gemaakt sinds het begin van het seizoen. Op de eerste afstand, de 100m+D tijdrit, werd Myrthe 4e, Lieke 10e, Ilana 13e, Heleen 22e en Tamar 23e. Op de 500m+D series wisten Myrthe en Ilana knap de halve finales te halen, Ilana werd op deze afstand 5e, Myrthe 7e. In de B-finale namen Heleen en Lieke het tegen elkaar op, waarbij Heleen 10e werd en Lieke 11e. Tamar werd op deze afstand 25e. Als laatste afstand stond er een puntenkoers op het programma. Voor deze dames werd er eerst een voorronde gereden. Helaas kwam Ilana in deze voorronde ten val en moest ze in de B-finale laten zien hoe sterk ze was, ze wist deze dan ook te winnen (21e plaats). In de A-finale werd Heleen 6e, Tamar 12e, Myrthe 14e en Lieke 15e. In de daguitslag was Myrthe de beste Staphorster op plaats 7, Lieke werd 11e, Heleen 13e, Ilana 14e en Tamar 22e.

Een dag met een lach en een traan en veel leermomenten! Dank aan de uitstekende organisatie en gastvrijheid van Skeelerclub Oldebroek!

Gerelateerde berichten