Wedstrijdupdate – september

written by info@skeelerstaphorst.nl 21 september 2024

September, de laatste maand van het skeelerseizoen. Alle competities lopen op het einde en de eindprijzen worden uitgereikt. Een samenvatting van deze afsluitende maand.  

Finale Free Wheel Inline Cup  

Op 5 september stond in Deventer de finale van de Free Wheel Inline Cup op het programma. De Free Wheel staat bekend als een sterk bezette competitie, marathonkleppers uit het hele land doen mee. 

Rosa-Lynn Compagner wist bij de dames junioren de wedstrijd te winnen. Marlon van Oosten en Kim Kuiper reden bij de kadetten meisjes mooi mee, wat resulteerde in plaats 5 voor Marlon en plaats 9 voor Kim. Bij de heren 1 ging de winst naar Joël Haasjes. Joan Bloemert werd 5e.  

In het eindklassement van de Free Wheel Inline Cup vinden we twee clubleden terug op het podium. Bij de kadetten meisjes werd Marlon van Oosten tweede, Kim Kuiper werd derde. Alle resultaten: dames 2: 9. Marieke Kroes; 11. Marisha Hengsteboer; heren 1: 4. Joan Bloemert; 5. Dennie Kwant; 6. Joël Haasjes; 16. Jurrian Haasjes; heren 2: 13. Marthijn Tuin; dames junioren: 4. Rosa-Lynn Compagner; 24. Linde Prins; dames kadetten: 2. Marlon van Oosten; 3. Kim Kuiper; 14. Maud Brakke; 25. Rhodé Westhoff; 28. Isabeau Slager; 30. Vera Nijboer; 31. Maud Bosman; heren kadetten: 11. Gideon Westhoff.  

Finale Noord Oost Bokaal  

In Sneek werd er op 7 september gestreden om de winst in de Noord Oost Bokaal. Met Olivia, Tim, Robin, Laura, Naut, Myrthe, Ilana, Heleen, Tamar, Sophie, Lieke, Kim en Vera die namens onze club aan de start verschenen hadden we verschillende ijzers in het vuur om te strijden voor de dagwinst en winst in het eindklassement.  

In de daguitslag was er winst voor Olivia. Tim werd tweede, Ilana derde. In het eindklassement mochten Tim en Ilana met de eerste prijs naar huis. Myrthe werd tweede, net als Naut. Voor Laura was er een derde plaats. Een mooie ervaring om te strijden tegen de leeftijdsgenoten uit de andere regio. Soms ook wel spannend, want wat zijn ze ook daar sterk, maar onze leden lieten tijdens de vier Noord Oost wedstrijden zien dat ze zich goed staande konden houden.   

Finale Habovo Cup 

Op vrijdagavond 13 september was de finale van de Habovo Cup, de vrijdagavondcompetitie van Skeelerclub Heerde. In het eindklassement werd Naut Kuiper derde. Ilana Hokse miste helaas net het podium in het eindklassement, maar kreeg wel een mooie medaille! 

Stouwdam Competitie Oldebroek (2) 

De baan in Oldebroek begint dit seizoen ook een beetje als een thuisbaan te voelen. Dit jaar zijn er veel jeugdwedstrijden op deze mooie piste. Dat we op 14 september in Oldebroek zouden staan voor de Stouwdam Competitie was eigenlijk niet de bedoeling. Door het aanleggen van coating op de baan in Rijssen werd de wedstrijd verplaatst.  

Op de baan in Oldebroek was er winst voor Olivia, Tim en Laura. Esmee en Ilana werden derde. Plaats 4 was er voor Naut, Heleen werd zesde. Dianne, Myrthe en Marlon werden allemaal zevende in hun categorie. Nikki werd achtste, Lieke en Isabeau negende, Kim elfde en Sophie en Maud Brakke werden 13de. Mooie resultaten op de één na laatste Stouwdam van het seizoen! 

Finale B&K Metselwerken Competitie 

Op vrijdagavond 20 september was de finale van de B&K Metselwerken Competitie, de vrijdagavondcompetitie van Skeelerclub Oldebroek. Ilana Hokse werd in het eindklassement derde. In het eindklassement van de Veluwe Bokaal was er voor Ilana ook een derde plaats!  

WK Inline Skaten 

In Italië stond het WK inline skaten op het programma. Met Ronald en Christian aan de start op de lange afstanden op de weg zat menig lid van de club nagelbijtend achter de livestream. Meer over dit WK lees je hier

Finale Stouwdam Competitie Nijeveen 

De laatste wedstrijd van het seizoen was de Stouwdam Competitie wedstrijd in Nijeveen.  

Bij de pupillen 4 meisjes wist Olivia van de Hoek wederom de wedstrijd te winnen! Madee Krist reed in haar eerste wedstrijd bij de pupillen 3 meisjes knap naar plaats 5. Tim Nijboer zette zijn winnende reeks voort en won ook de laatste wedstrijd van het seizoen.  

Bij de pupillen 2 meisjes was er winst voor Laura Hengsteboer. Esmee Smit was in een spannende strijd verwikkeld om het brons, maar trok hierin helaas aan het kortere eind, zij werd dan ook vierde. Dianne Tuin werd zesde, Nikki Krist negende en Robin Dubbink elfde. Naut Kuiper werd bij de jongens pupillen 2 vierde.  

Bij de meisjes pupillen 1 was het ook tijdens deze wedstrijd weer erg spannend. Ilana Hokse werd vijfde, Myrthe Kooiker zesde, Heleen Drost tiende, Lieke Nijboer dertiende, Sophie Kooiker veertiende, Tamar Dubbink negentiende en Lisa Bouwhuis 32e.  

Bij de kadetten meisjes was er een tiende plaats voor Vera Nijboer. Maud Brakke werd elfde, Kim Kuiper twaalfde.  

Aan het eind van de dag werden ook de eindprijzen uitgedeeld, meer daarover is hier te lezen! 

Zo komt er een eind aan een seizoen vol met activiteiten, als vereniging zijn we trots op de mooie prestaties die al onze leden hebben neergezet. Van het winnen van een Nederlandse titel tot het verbeteren van de persoonlijke besttijd op de trainingstijdritten.

Gerelateerde berichten