Skeelerkamp

written by info@skeelerstaphorst.nl 22 juli 2023

Op 21 en 22 juli gingen bijna 50 kinderen mee op skeelerkamp! De eerste editie van het kamp, georganiseerd door een aantal ouders en trainers, werd een daverend succes. Met dank aan Budget Bestrating voor het beschikbaar stellen van de slaaplocatie.

Vrijdagavond, 18.30 uur. Alle deelnemers aan het kamp verzamelen zich op de Tippe. Helaas is de baan nog een beetje nat, maar dat mag de pret niet drukken. Er wordt gestart met verschillende spelletjes, slalom, boter-kaas-eieren, steen-papier-schaar en tennisballenestafette. Als afsluiting een estafette met z’n allen, waarna de bidons nogmaals worden gevuld en iedereen zich klaarmaakt om te vertrekken.

Tijd om naar Budget Bestrating gegaan! In vijf verschillende groepen richting de Oosterparallelweg. De kleinste kinderen maken een route van 2,5 km. De iets oudere kinderen maken een rondje van 8 km en de oudste en meest gevorderde skeeleraars leggen een route van 15 km af. Voor sommige rijders de eerste keer dat ze zover skeeleren buiten de skeelerbaan, een mooie ervaring!

Eenmaal bij Budget Bestrating was het tijd om alles in te richten. De luchtbedden werden opgepompt, de slaapzakken neergelegd en de knuffelberen mochten het bed vast testen. Ondertussen werd er druk gespeeld in de paardenbak en op de trampolines, waar we maar zo gebruik van mochten maken!

Als avondactiviteit stond er een quiz op het programma. De kennis werd getest, maar er moest ook worden samengewerkt zodat echt het beste team won. Na de quiz werden een aantal kinderen toch echt wel moe, de tanden werden dan ook gepoetst en iedereen zocht langzaamaan de slaapplek op.

Na een korte nacht (het werd pas rond half 3 écht stil) werd ’s morgens om half 7 iedereen langzaamaan wakker. De spullen werden opgeruimd, de slaapzakken weer opgerold en de luchtbedden geleegd.

Nadat (de meeste) spullen weer in de tassen waren gestopt was het tijd voor het ontbijt. Iedereen at een aantal broodjes en ook de vitamines werden aangevuld. Dit was zeker nodig, aangezien er nog een druk programma wachtte.

Na een warming up en een kort spel was het tijd om weer naar de Tippe te gaan. Wederom in vijf groepen werden er twee verschillende routes gereden. Met het slaaptekort in de benen was het toch wel iets zwaarder dan vrijdagavond, maar ook nu wist iedereen de finish op de Tippe te halen.

Op de Tippe was het helaas erg nat. Ondanks dat deed iedereen erg fanatiek mee met de skeelervijfkamp. Jeu de Skate, wedstrijdje rollen, wielflippo’en, rollatorestafette en limbodansen werden door alle teams actief meegedaan.

Na de training gingen de sluizen helemaal open. Gelukkig konden we onder het afdakje van de Tippe het kamp fijn afsluiten met patat en een lekkere snack.

Een weekend om niet zo snel te vergeten! Dank aan Budget Bestrating voor de geweldige locatie & aan alle ouders voor de hulp!

Gerelateerde berichten