Nationaal Pupillen Toernooi

written by info@skeelerstaphorst.nl 8 juli 2023

Het officieuze NK voor pupillen stond op zaterdag 8 juli op het programma in Zuilichem. De verre reis richting het zuiden werd gemaakt door Robin, Tamar, Ilana en Liam. Ze lieten zich goed van voren zien en wisten zelfs podium te rijden! Foto’s door Hans Huizing en Peter Veenstra.

Onze jongste deelneemster was Robin Dubbink. Bij de pupillen 3 meisjes ging ze de strijd aan met haar leeftijdsgenoten uit heel Nederland. Robin reed op de flying lap naar de 6e tijd. Door een zeer snelle voorronde wist ze in de 200m + D series de finale te bereiken. In de finale werd Robin tweede! Op de laatste afstand moest Robin genoegen nemen met de vijfde plaats, wat haar in het eindklassement de vierde plaats opleverde. Een super goede prestatie van onze jongste!

Bij de pupillen 2 meisjes stonden Tamar Dubbink en Ilana Hokse aan de start. Vooraf waren beide meiden een beetje gespannen, want wellicht was een podiumplaats wel mogelijk vandaag. Ilana begon voortvarend, met slechts 7 duizendste verschil werd ze tweede op de flying lap. Tamar werd vijfde. In de series kwamen de meiden elkaar direct tegen. Samen reden ze naar een supersnelle tijd, wat ervoor zorgde dat ze allebei door waren naar de halve finales. In deze halve finales wisten ze allebei bij de eerste twee aankomenden te finishen, daardoor in de finale van de 200m + D series van de pupillen 2 meisjes 2 meiden uit Staphorst! Ilana moest in deze finale nét haar meerdere herkennen in een tegenstandster, wederom plaats 2 voor haar. Tamar werd nipt 4e. De laatste afstand was een zware, 5 rondes in de volle zon. Een mooie strijd, waarin helaas een aantal achterblijvers de eindsprint een beetje in de weg zaten. Ilana werd 4e, Tamar 5e. Dit zorgde in het eindklassement voor een 5e plaats voor Tamar en een 3e plaats voor Ilana!

Bij de pupillen 2 jongens stond Liam Makkinga aan de start. Hij wist (na zijn goede prestaties tijdens het RIT) dat een mooie notering mogelijk zou moeten zijn. Op de flying lap liet hij dit direct zien, een mooie tweede plaats. In de voorrondes van de series verslikte hij zich even in één van zijn tegenstanders, maar desalniettemin door naar de finale. In de finale wist Liam mooi in het kielzog van de winnaar te kruipen, wat hem ook nu wederom de tweede plaats opleverde. De laatste afstand, de vijf rondes, waren voor Liam de lastigste. Hij reed echter mooi van voren mee en wist in een ultieme eindsprint ook hier tweede te worden. Uiteindelijk voor Liam dan ook de tweede plaats in het dagklassement.

Als vereniging zijn we natuurlijk super trots op deze rijders! Plaats 2, 3, 4 en 5 op het officieuze NK voor pupillen!

Gerelateerde berichten