Wedstrijdupdate – augustus

written by info@skeelerstaphorst.nl 31 augustus 2024

Een periode lang konden de benen omhoog en stond de hele skeelervereniging in de relaxmodus. Niet haasten voor trainingen, maar genieten van het mooie weer, zwemmen, suppen, wielrennen, hardlopen en voor wie het niet laten kon: toch even toeren op de skeelers.  Maar eind augustus was het weer tijd om de skeelers aan te doen, de laatste wedstrijden van het seizoen staan nog op het programma.

In deze vakantieperiode besloot Remon Kwant om de spreekwoordelijke skeelers in de wilgen te hangen. Remon wist vele jaren medailles te winnen op nationaal en internationaal niveau. Een interview over waarom hij gaat stoppen gaf hij aan schaatsen.nl, dat leest u hier.

Marathondag Oldebroek

Op 24 augustus kwam aan deze vakantiemodus een einde, in Oldebroek stond er een marathon op het programma. Om 14.30 uur klonk het startschot voor de pupillen, die zelf mochten kiezen welke afstand ze wilden rijden (1 ronde, 3 rondes of 5 rondes). Met Ilana, Myrthe, Lieke, Naut, Sophie en Tim aan de start was onze vereniging goed vertegenwoordigd. Iedereen liet zich goed van voren zien en deden een mooie nieuwe ervaring op!

Na de pupillen was het tijd voor de Free Wheel Inline Cup. Een groot peloton van meer dan zestig personen aan de start. Joan, Rosa-Lynn, Kim en Marlon reden goed mee. Joan werd 5e bij de heren 1, Rosa-Lynn 3e bij de junioren meisjes, Marlon 5e bij de kadetten meisjes en Kim werd bij de kadetten meisjes 11e. Mooie prestaties op het warme parcours.

Later op de dag verschenen Kevin, Christian en Marthijn aan de start voor de finale van de KNSB Marathon Cup. Kevin had grote ambities, hij wilde de leider in het klassement bedreigen. Helaas eindigden deze ambities op het asfalt, door een val in de bocht. Marthijn ging daarna op avontuur met Luc ter Haar. Met dreigend noodweer werd de wedstrijd een aantal rondes ingekort, waarna er een sprint tussen Marthijn en Luc moest beslissen wie er met de winst van door ging. Helaas trok Marthijn hierbij aan het kortste eind, hij werd tweede. Christian werd 6e.

In het eindklassement van de marathon cup was er voor Christian de 3e plaats. Kevin werd 4e, Jordy 6e, Marthijn 10e, Ronald 14e, Joël 26e, Remon Vos 32e.

B&K Competitie Oldebroek

In Oldebroek deden op 30 augustus Ilana Hokse en Olivia van den Hoek mee aan de wedstrijd van de B&K Competitie. Olivia wist in haar eerste wedstrijd op een piste direct alle drie de afstanden te winnen! Ilana reed bij de pupillen 1 meisjes goed mee van voren.

Landelijke Baan Heerde

Zaterdag 31 augustus stond in het teken van de nationale skeelerdag in Heerde. Met ’s morgens de pupillen, later de G-skaters en in de middag de kadetten, junioren en senioren, was het een dag vol skeelerplezier.

Bij de pupillen stonden wederom Olivia en Ilana aan de start. Olivia wist bij haar kennismaking met een landelijke wedstrijd knap alle twee de afstanden te winnen. Ze ging dan ook met een grote medaille naar huis! Ilana hield zich goed staande in de sterk bezette pupillen 1 meisjes categorie. Een tiende plaats op de tijdrit en een 8e plaats op de 15 ronden inline zorgden voor een 7e plaats in de daguitslag.

Kim Kuiper en Rosa-Lynn Compagner stonden aan het eind van de dag aan de start voor de finale van de landelijke baan. Kim Kuiper werd twee maal 19e, wat zorgde voor plek 20 in de daguitslag. Rosa-Lynn wist de 500m te winnen en werd tweede op de puntenkoers, waardoor voor haar aan het eind van de dag een tweede plaats bij te schrijven viel aan dit toch al succesvolle landelijke seizoen.

Aan het eind van de dag vond ook de uitreiking plaats van de eindprijzen voor het eindklassement. In dit klassement bij de kadetten meisjes een 24e plaats voor Marlon van Oosten, 29e plaats voor Kim Kuiper, 46e plaats voor Vera Nijboer en een 49e plaats voor Maud Brakke. Bij de junioren B meisjes mocht Rosa-Lynn het podium beklimmen als nummer één, de winst in het eindklassement van de landelijke baan competitie. Bij de senioren heren in het sprintklassement plaats 47 voor Joël Haasjes. In het lange afstand klassement vinden we Joël terug op de 19e plaats , Ronald werd 26e, Christian 37e en Jurrian 40e.