Goede prestaties tijdens topsportwedstrijden

written by info@skeelerstaphorst.nl 21 mei 2021

Ondanks het coronavirus konden er onder strikte voorwaarden de afgelopen periode toch wedstrijden worden gereden door een aantal van onze leden. Met een coronatest vooraf en maatregelen langs de baan was het voor deze rijders mogelijk om weer te strijden en dit deden ze niet onverdienstelijk.

Op 17 april deden Rosa-Lynn Compagner en Dylan Tippe mee aan de Fieldlab testwedstrijd in Heerenveen. Beide jongelingen lieten zien op landelijk niveau niet onder te doen voor hun leeftijdsgenoten. Rosa-Lynn behaalde in het eindklassement een 3e plaats bij de kadetten meisjes. Dylan Tippe werd 14e bij de kadetten jongens.

Nadat de testwedstrijd met de jeugd geslaagd was, was het tijd voor de senioren van onze vereniging. De KNSB nodigde de beste rijders uit om zo een duidelijk beeld te krijgen wie er geselecteerd moeten worden voor de komende EK en WK. Het eerste weekend werd er gereden in Heerenveen, het tweede wedstrijdweekend vond plaats in Rotterdam en het derde weekend was in Medemblik/Wervershoof. Op het programma verschillende afstanden, zowel sprint als lange afstand, maar ook marathon.

Op 30 april en 1 mei in Heerenveen liet Remon Kwant direct zien dat hij er goed voor stond. Hij wist de 1000m op vrijdagavond en de 500m op zaterdagochtend te winnen. Ook Niek Stolhof stond bij beide afstanden aan de start en werd 22e en 17e.

Op de lange afstanden kwam er een waar leger aan barre beukers uit Staphorst aan de start. Op vrijdagavond tijdens de puntenkoers een 2e plaats voor Ronald Haasjes, 5e plaats voor Kevin van der Horst, 15e plaats voor Christian Haasjes, 21e plaats voor Marthijn Mulder en een 22e plaats voor Remon Vos. Tijdens de afvalkoers op zaterdag werd Ronald wederom 2e, Kevin 5e, Christian 6e, Jurrian Haasjes 11e, Marthijn 19e en Remon Vos 21e.

Onder de rook van Rotterdam/The Hague AirPort werd op 7 en 8 mei gestreden op de nieuwe piste en het wegparcours in Rotterdam. Remon Kwant won ook hier op vrijdagavond beide afstanden waar hij aan de start verscheen, namelijk de 200m en de 1000m. Op deze 1000m wist ook Ronald Haasjes de finale te halen, hij werd 6e. Kevin van der Horst werd 15e en Christian Haasjes 18e op deze afstand.
Later op de avond kwamen de mannen van de lange adem nogmaals in actie. Tijdens de afvalkoers haalde Ronald, net als de week ervoor, wederom zilver, Kevin werd 6e, Christian 10e, Marthijn 17e en Remon Vos 19e.

Op zaterdag een druk programma, allereerst een puntenkoers, daarna een sprint over één ronde en als afsluiting van de dag nog een marathon. Kevin was de beste Staphorster tijdens de puntenkoers, hij werd 4e. Voor Remon Vos een 8e plaats, Ronald werd 9e, Christian 11e, Marthijn 22e en Jurrian 25e. Op de sprint over één ronde werd Remon Kwant met een lichte blessure 4e.

Op de marathon wist Christian met de kopgroep het peloton voor te blijven, hij werd 5e. Marthijn werd 8e, Kevin 9e, Gerwin Smit 14e, Ronald 15e en Jurrian 17e.

Op vrijdag 14 mei werden er wedstrijden gereden op de piste in Wervershoof en op zaterdag 15 mei op het wegparcours in Medemblik. De piste in Wervershoof was Remon Kwant goed gezind, hij wist de 500m te winnen. Op de puntenkoers was het Jurrian die net niet het podium wist te halen, hij werd 4e. Christian vond zichzelf terug op plaats 17, Kevin op plek 18 en Ronald op plaats 23.

Op zaterdagochtend Ronald haalde op de afvalkoers op het wegparcours in Medemblik een tweede plaats. Marthijn werd 5e, Christian 6e en Kevin 17e.

De marathon later op de dag werd gewonnen door Marthijn Mulder. Christian kon op plek zes juichend over de streep komen voor zijn ploeg- en clubgenoot. Kevin werd 7e en Ronald 11e. Een uitgebreid interview met Marthijn is te vinden op schaatsen.nl.

Alle uitslagen zijn hier te vinden. De foto’s zijn gemaakt door Jannes Wolff.

Ook de komende periode worden er onder strikte voorwaarden wedstrijden georganiseerd waarbij onze rijders hopelijk weer de eer van de Staphorster vereniging mogen verdedigen.

Gerelateerde berichten