Stouwdamcompetitie Nijeveen

written by info@skeelerstaphorst.nl 23 september 2020

Met maar liefst 9 medailles keerden onze deelnemers terug vanuit Nijeveen. Op de baan in Nijeveen stond de derde wedstrijd van de Stouwdam Competitie op het programma. Met 24 leden aan de start was de Staphorster club met een grote afvaardiging aanwezig. Alle deelnemers konden zich opmaken voor een 150 meter tijdrit, een afstand in series en een lange afstand over meerdere ronden.

Dagklassement Nijeveen

Bij de pupillen 4 meisjes was er een grote strijd tussen vier clubgenootjes. Laura Hengsteboer, Elle-Noor Mulder, Vera van der Sluis en Sofie Buiter gingen met elkaar de strijd aan. Het was Laura die won, voor Elle-Noor, Vera en Sofie.

Lieke Nijboer wist de winst te pakken bij de pupillen 3 meisjes. Myrthe Kooiker, die helaas tijdens de tweede afstand ten val kwam, werd in het dagklassement toch nog tweede. Julliët Mulder werd 6e, Vivian Roo, 7e, Sophie Kooiker 10e en Roos-Jolijn Kin 12e in deze categorie. Alle dames lieten zien de strijd aan te kunnen gaan met hun leeftijdsgenootjes uit de regio Oost.

Vera Nijboer, Vera Bloemert, Marlon van Oosten, Maylinn Roo en Sanne Hulst stonden bij de pupillen 2 meisjes aan de start. Het was Vera Nijboer die van de Staphorster dames het beste was, zij finishte op plaats 10 in het dagklassement. Vera Bloemert werd 13e, Marlon van Ooster 14e, Sanne Hulst 17e en Maylinn Roo 19e.

Bij de pupillen 2 jongens was het Daan van der Sluis die in zijn eerste Stouwdam wedstrijd direct de winst meenam naar Staphorst. Hij liet zien zijn mannelijke leeftijdsgenootjes te snel af te zijn door de sprint en de afstand in series te winnen, op de lange afstand moest hij genoegen nemen met plaats 2. Toch was dit genoeg om in het dagklassement op plaats 1 plaats te mogen nemen.

De winst bij de pupillen 1 meisjes ging naar de oppermachtige Rosa-Lynn Compagner. Zij liet zien alle tegenstanders te snel af te zijn op alle afstanden. In deze categorie was het Fleur van der Sluis die op plaats 14 liet zien een mooie ontwikkeling door te maken dit seizoen.

In de kadetten categorie finishte Ismay Hulst bij de meiden als 9e. Bij de jongens waren de jongens uit Oldebroek de jongens uit Staphorst te snel af, de Staphorsters moesten genoegen nemen met de klasseringen vanaf plaats 3. Joël Haasjes werd 3e, plaats 4 was voor Casper van der Horst, Dylan Tippe eindigde op plaats 5, Richard Mussche op plaats 6 en Florian Molanus op plaats 7.

Bij de junioren meisjes wist Marisha Hengsteboer een derde plaats te bemachtigen door op de laatste afstand slim en tactisch te rijden ten opzichte van haar directe concurrente en zo het dagklassement in haar voordeel te beslissen.

In een kort seizoen mag de Staphorster skeelervereniging terugkijken op veel successen. Tijdens de uitreikingen voor het eindklassement was er dan ook goud voor Laura Hengsteboer, Lieke Nijboer en Rosa-Lynn Compagner. De beker voor de zilveren plaats ging mee met Vera van der Sluis, Myrthe Kooiker, Dylan Tippe en Marisha Hengsteboer. Er was een derde plaats voor Sofie Buiter en Richard Mussche. Alle leden hebben laten zien dat ze weer een stapje beter zijn geworden ten opzichte van het begin van het seizoen en gingen allemaal met een mooie herinnering naar huis.

Eindklassement Stouwdamcompetitie 2020

 

Gerelateerde berichten