Woensdagavond 23 mei wordt er een wedstrijd van de Free-Wheel  Inline Cup Oost gereden op het evenemententerrein de Tippe. Deze regionale competitie bestaat uit 11 wedstrijden en in Staphorst wordt de 3e wedstrijd gereden.

 

Omdat iedereen op zijn of haar eigen niveau moet kunnen sporten is er ook een recreantenklasse.

Iedereen van 16 jaar of ouder en in het bezit van skeelers en een goede helm mag hier aan deelnemen.

Bij de recreanten gaat de wedstrijd over 15 ronden, lengte parcours 730 meter.

Een daglicentie, voor recreant en niet licentiehouder is tot 18 jaar € 2,- en vanaf 18 jaar € 3,50.

De recreantenklasse start om 19.00 uur en deelnemers kunnen zich tot een half uur voor de wedstrijd aanmelden bij de inschrijftafel aan het parcours.

 

Na de recreanten, starten om 19.30 uur de Heren2 en kadetten jongens en meisjes gezamenlijk, de kadetten rijden 15 ronden en de Heren2, 25 ronden.

Om 20.15 gaan de Dames en Heren van start en zij rijden resp. 25 en 35 ronden.

infobulletin

Let op, er is deze avond dus geen training!

16 mei 2018 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

Christian Haasjes werd ook op de weg Nederlands Kampioen. Hij haalde de titel op de puntenkoers. Zaterdag werd op het wegparcours in Heerde het Nederlands Kampioenschap op de weg gereden. Er kon gestreden worden om de Nederlandse titel op drie afstanden: nne lap, puntenkoers en 100 meter. Op de one lap haalde Remon Kwant het brons en Gerline Crediet won zilver op de puntenkoers.

Op het NK Baan/ weg zijn in totaal 8 medailles gewonnen door onze leden. Christian Haasjes 2x goud, 1x zilver en 1x brons. Remon Kwant 1x zilver en 1x brons en Gerlinde Crediet 1x zilver en 1x brons.

Alle uitslagen NK Baan/weg

Foto’s NK Weg

14 mei 2018 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

Donderdag en vrijdag werd het NK Baan gereden in Heerde. Op de eerste dag was er een Zilveren medaille voor Christian Haasjes op de puntenkoers bij de junioren B jongens. Op de tweede dag won Christian een bronzen medaille op de 1000 meter en werd hij Nederlands Kampioen op de afvalkoers.

Christian Haasjes Nederlands Kampioen afvalkoers.

Remon Kwant won een zilveren medaille op de 1000 meter bij de senioren heren, en Gerline Crediet reed naar brons op de punten/afvalkoers bij de Dames.

Zilver voor Remon Kwant

Brons voor Gerline Crediet

klik hier voor de uitslagen

Morgen wordt het NK vervolgt op de weg.

11 mei 2018 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

Donderdag begint het Nederlands Kampioenschap baan/weg. Op donderdag en vrijdag wordt het NK-Baan gereden op de piste van Heerde en zaterdag het NK-Weg op het wegparcours. Donderdag beginnen de wedstrijden om 12.00, vrijdag om 11 uur en zaterdag start het programma vanaf 10 uur.

We zullen voor een tent voor onze rijders zorgen. Veel succes.

9 mei 2018 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

Donderdagavond werd in ’t Harde de 2e wedstrijd van de Free-Wheel inline Cup gereden. In totaal stonden er 60 rijders aan de start. Bij de kadetten jongens was er een 3e plaats voor Marc Smit. Marthijn Tuin werd 3e bij de Heren 2.

Bij de dames een 1e plaats voor Gerline Crediet en bij de Heren pakten Ronald Haasjes, Marthijn Mulder en Jurrian Haasjes een ronde op het peloton en ook de 4e plaats ging naar Staphorst en die was voor Ricardo van der Horst.

Volledige uitslag: klik hier

4 mei 2018 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

De klim van Steenwijk, de 2e wedstrijd van de KNSB Marathon Cup, had woensdag veel internationale rijders aan de start. Toch ging de winst bij de dames en heren naar Nederlandse rijders.  Bij de dames reden Gerline Crediet en Janita Willems-Crediet in de kopgroep, zij werden respectievelijk 7e en 9e. Overige uitslagen Dames klik hier.

Bij de heren was er al snel een kopgroep van vier man, het peloton deed verwoede pogingen om bij de kopgroep te komen, de aanvallen stranden steeds. Enkele ronden voor het eind wist Marthijn Mulder de oversteek naar de kopgroep te maken. Marthijn finishte als 5e. Overige uitslagen Heren klik hier.

Foto’s klik hier

4 mei 2018 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

Woensdag 25 april werd de eerste wedstrijd van de Free-Wheel Inline Cup 2018 gereden in Doetinchem. Bij de dames was Gerline Crediet de sterkste. Bij de Heren 1 ging de overwinning naar Marthijn Mulder en Ronald Haasjes werd 2e in Doetinchem. Overige uitslagen zie hieronder. Donderdag 3 mei de volgende Free-Wheel wedstrijd in ’t Harde vanaf 19.30 uur.

Uitslag Free-Wheel 1 Doetinchem

Foto’s podium Freewheel:

 

Op Koningsdag startte de KNSB Marathon Cup. De eerste wedstrijd werd in Oldebroek gereden. De pelotons waren zowel bij de heren als de dames niet erg groot, maar wie er niet is kan ook niet winnen. Bij de Heren een 2e plaats voor Gerwin Smit en een 3e plaats voor Marthijn Mulder.  De volgende Marathon is woensdag 3 mei a.s. in Steenwijk.

KNSB Marathon Cup 1 Dames

KNSB Marathon Cup 1 Heren

Zaterdag werd de 2e wedstrijd van de Stouwdamcompetitie gereden in Wierden. Er waren 101 deelnemers aan deze wedstrijd. Ook hier podiumplaatsen van onze jeugdige rijd(st)ers. Lieke Nijboer en Vivian Roo stonden bij de pupillen 4 meisjes op het podium, Vera Nijboer werd 3e bij de pupillen 3 meisjes, Rosa-Lynn Compagner won bij de pupillen 1 meisjes en Joël Haasjes werd 2e bij de pupillen 1 jongens. Voor de overige uitslagen klik hier

Foto’s podiumplaatsen Stouwdamcompetitie Wierden:

1 mei 2018 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

Onder prachtige weersomstandigheden werd de eerste Stouwdamcompetitiewedstrijd in Staphorst gereden.  Een gevarieerd programma met als eerste afstand een sprintwedstrijd over 100 meter, de tweede afstand, enkele ronden in lijn, werd op het wegparkoers gereden en de afsluitende puntenkoers op de 200 meter baan. Totaal hadden we 95 rijders aan de start.

Vier rijders van onze vereniging haalden een podiumplaats:

Lieke Nijboer 1e                  Julia Smit 1e en Rosa-Lynn Compagner 3e            Joël Haasjes 2e

  

 

Lieke Nijboer won alle wedstrijden bij de pupillen 4.  Maylinn Roo en Vera Nijboer werden 4e en 5e bij de pupillen 3. Bij de pupillen 2 meisjes ging de overwinning naar Julia Smit en Rosa-Lynn Compagner werd 3e. Bij de pupillen 1 meisjes een 11e plaats voor Nina van Rongen. Joël Haasjes behaalde de 2e plaats en Casper van der Horst een 6e bij de pupillen 1 jongens. Marisha Hengsteboer 4e bij de kadetten meisjes, en bij de kadetten jongens een 6e plaats voor Marc Smit en 10e plaats voor Sander Klosse. Marthijn Tuin kon de laatste wedstrijd niet starten en werd 13e bij de junioren jongens.

Klik hier voor de complete uitslag

foto’s van Jannes

21 april 2018 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

Zaterdag werd alweer de derde landelijke baanwedstrijd gereden, de wedstrijd werd gereden op de piste van Haulerwijk. Er werd een 500 meter en een afvalkoers gereden.

Bij de jeugd won Christian Haasjes de afvalkoers, en met een 17e plaats op de 500 meter eindigde hij als 8e in het dagklassement. Bij de kadetten meisjes was er een 26e plaats voor Marisha Hengsteboer.

Uitslag jeugd Haulerwijk

De senioren reden ook een korte en lange afstand. Op de 500 meter werd Marieke Kroes 15e; Gerline Crediet 21e; Gabriëlle Beens 24e en Daphne Hendriks 28e.

Op de lange afstand bij de dames werd Gerline Crediet 12e, Dahpne Hendriks 21e; Marieke Kroes 25e en Gabriëlle Been 31e.

Uitslag dames Haulerwijk

Remon Kwant stond in de finale van de 500 meter en werd 4e, Marthijn Mulder werd 8e , Jasper Coster 21e; Niek Stolhof 24e; Aron Bouwer 38e en Dennie Kwant 39e.

Op de lange afstand een 12e plaats voor Marthijn Mulder, een 28e plaats voor Aron Bouwer en een 36e plaats voor Niek Stolhof.

Uitslag senioren heren

17 april 2018 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest
Newer Posts